„Este foarte important pentru noi să creștem efectivele de animale și păsări pentru a consuma producția majoră de porumb pe care o avem. Atunci vom sta altfel la toate capitolele. Ne revine sarcina – extrem de importantă – de a croi politici clare care să fie urmărite cu exigență și să corespundă interesului fermierului de a lucra terenul sau de a crește animale asigurând și câștigul dorit”, a susținut Petre Daea.

„Țara trebuie să se dezvolte, iar agricultura este o șansă. Muncim în această direcție și avem realizări. Dar suntem departe de rezultatele pe care le-am putea atinge.

Această întâlnire organizată de Capital este un element important în acest sens. Putem fundamenta un concept unitar pe care să ne bizuim toți. Odată construit împreună, acest concept trebuie urmat și, eventual, reglat. Considerați-mă un om al casei, unul care nu evită să intre în dialog și dorește să facă tot ce poate”, a încheiat ministrul agriculturii.

mai multe declaraţii, AICI:

Petre Daea: „Profiturile fermierilor au de suferit

Daea, la conferinţa Capital: „Pentru prima dată în istorie, România a fost primul producător de porumb din Europa, în faţa Franţei”

Ministrul Agriculturii: „Am demolat prea mult în această ţară. Sistemul de irigaţiii este o mărturie”

Daea la Conferinţa Capital: Trebuie să creştem efectivele de animale şi păsări pentru a consuma producţia de porumb pe care o avem

Ministrul Agriculturii a prezentat situaţia la zi a suprafeţelor însămânţate

Ministrul Agriculturii despre Canalul Siret-Bărăgan: „Cât de curând veţi vedea primele cantităţi de apă pe acest canal”