Alte declarații ale ministrului Agriculturii, Petre Daea, prezent la conferința Capital „Agricultura 2018”:

Canalul Siret Bărăgan, este deosebit de important pentru țară, nu este abandonat, căutăm soluții. Cât de curând veți vedea primele cantități de apă pe acest canal care vor intra pe culturi, vă vom anunța. Am așteptat 30 de ani, merită să așteptăm câteva zile să vedem apa care ajunge pe culturi din acest canal, este în preocuparea noastră să folosim această mană cerească.
Asigurarea apei pentru culturi este o problemă, această investiție costă circa 5,5 miliarde ero pentru a fi finalizată, se judecă la nivelul nostru cum putem face ca acest sistem să fie valorificat. Nu este în planul de guvernare acet proiect, dar nu este abandonat, dovada că nu este abandonat va fi confirmată când veți vedea apa din Siret pe acest canal și pe culturile din județul Vrancea.
Referitor la fermieri, trebuie acționat repede, fermierii nu se fac la strung, nu oricine se angajează să lucreze în agricultură. Sunt singurul agronom din liceul absolvit, numai eu am luat drumul agriculturii din liceu, nu este ușor să faci agricultură. 
Trebuie să găsim soluții pentru a stimula ajungerea acestor tineri în afaceri, fermier fără teren nu este nicăieri, noi anul trecut am oferit instrument financiar bun, acel act normativ care dă posibilitatea să cumperi teren prin credit de la bancă cu susținere din partea statului. Există, în Parlament, modificarea legii vânzării terenurilor, este o inițiativă parlamentară care modifică prevederile actuale în sensul îmbunătățirii datelor, tinerii trebuie să aibă un acces mai facil, această lege are în vedere schimbarea abordării legislative. 
Obligatoriu trebuie să existe situații mai bune pentru a oferi fermierilor facilități, cine angajează tineri cel puțin un an în agricultură, este scutit față de anumite obligații fiscale ca și tânărul angajat.

mai multe declaraţii, AICI:

 

Petre Daea: „Profiturile fermierilor au de suferit

Daea, la conferinţa Capital: „Pentru prima dată în istorie, România a fost primul producător de porumb din Europa, în faţa Franţei”

Ministrul Agriculturii: „Am demolat prea mult în această ţară. Sistemul de irigaţiii este o mărturie”

Daea la Conferinţa Capital: Trebuie să creştem efectivele de animale şi păsări pentru a consuma producţia de porumb pe care o avem

Ministrul Agriculturii a prezentat situaţia la zi a suprafeţelor însămânţate

Ministrul Agriculturii despre Canalul Siret-Bărăgan: „Cât de curând veţi vedea primele cantităţi de apă pe acest canal”