El a anunţat că orzoaica a fost însămânţată integral pe o suprafaţă de 83.140 ha, mai mult cu 1.000 ha decât în program.

Rapiţa de primăvară, a cărei însămânţare a început mai târziu, este la 17%. „Unde băltirile au redus din suprafaţa rapiţei de primăvară a fost însămânţat grâu de primăvară, care a ajuns astfel la 150%“, a declarat Daea în cadrul conferinţei Capital „Agricultura 2018“.

Însămânţarea ovăzului a ajuns la 96% şi va rămâne la acest nivel, pentru că s-a încheiat perioada de însămânţare, fiind acoperită o suprafaţă de circa 128.000 ha, potrivit acestuia. Cultura de orez, care este la început, a ajuns la un grad de 15%. Soia este la 90%. Floarea soarelui a depăşit un milion de hectare însămânţate. Sorgul este la 89% şi porumbul la 96%, pe o suprafaţă de 2,4 mil. hectare. Legumele sunt 93%, iar mazărea boabe nu a răsărit bine. Fasolea este la 92%, cartoful la 96%, iar sfecla de zahăr 96%, a anunţat ministrul agriculturii.

mai multe declaraţii, AICI:

Petre Daea: „Profiturile fermierilor au de suferit

Daea, la conferinţa Capital: „Pentru prima dată în istorie, România a fost primul producător de porumb din Europa, în faţa Franţei”

Ministrul Agriculturii: „Am demolat prea mult în această ţară. Sistemul de irigaţiii este o mărturie”

Daea la Conferinţa Capital: Trebuie să creştem efectivele de animale şi păsări pentru a consuma producţia de porumb pe care o avem

Ministrul Agriculturii a prezentat situaţia la zi a suprafeţelor însămânţate

Ministrul Agriculturii despre Canalul Siret-Bărăgan: „Cât de curând veţi vedea primele cantităţi de apă pe acest canal”