Dacian Cioloș, acuzat de ipocrizie. Consultantul politic Cristian Hrițuc a lansat un atac agresiv pe Facebook împotriva fostului premier.

Hrițuc este nemulțumit de atitudinea pe care a manifestat-o Cioloș la adresa Maiei Sandu, precum și de declarațiile făcute de liderul PLUS în ultima vreme la adresa președintelui Republicii Moldova.

Dacian Cioloș, acuzat de ipocrizie. ”Cioloș uită elemente din trecut”

”Ce îmi place mie de Cioloș, mai ales când este ipocrit. Azi scrie ditamai editorialul ”România nu are de ce să se mândrească cu victoria Maiei Sandu”.

Când Moldova era în criză și domnul Cioloș era premier, Maia Sandu a venit la București și s-a văzut cu Alina Gorghiu, președintele PNL la acel moment, cu Traian Băsescu, cu Ovidiu Raetchi, iar Măria Sa Cioloș l-a trimis pe un ministru din Cabinetul său.

E drept, la acea vreme Maia Sandu nu avea nicio funcție, fusese nominalizată pentru funcția de premier, dar nu acceptase. Cioloș vrea să dea lecții de deontologie, dar na, mai uită elemente din trecut.

Și da, România are de ce să se mândrească că a câștigat Maia Sandu. Și nu doar România și SUA și Germania. Fără a-i diminua din meritele Maiei Sandu, să spui că aceasta câștiga fără susținerea la vedere, dar și aia mai puțin vizibilă publicului larg, înseamnă să fii naiv.

”A contat orice ajutor trimis Republicii Moldova”

Așa cum a contat orice ajutor trimis Republicii Moldova în timpul pandemiei, așa cum a contat deschiderea cancelariilor europene și proiectarea imaginii că: Moldova iese din izolarea externă datorită sprijinului oferit de occidentali Maiei Sandu, așa au contat și măsurile luate în subteran, iar aici episodul Durleșteanu va ramâne în istorie.

Maia Sandu a dovedit hotărâre, perseverență și a rezistat în politica murdară de peste Prut.

Incontestabil, principalul merit e al său, dar acolo nu s-au bătut doar Maia Sandu și Igor Dodon, s-au bătut și Vestul și Estul, fiecare susținându-și cu toată forța aliatul. Așadar, este un motiv de bucurie pentru toate părțile implicate.

Domnul Cioloș termină cu un atac la AUR, dar oare nu era mai bine să spună ce reprezintă această forță politică în timpul campaniei din Republica Moldova, nu de alta, dar” după război, mulți viteji se arată”.”, a scris consultantul politic pe internet.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.