Într-o postare pe pagina personală de Facebook, Dacian Cioloș susține că în cursul zilei de marți, Laura Codruța Kovesi și-a început activitatea, acest lucru reprezentând un moment important pentru România, dar și pentru UE.

Cioloș a mai adăugat că potrivit estimărilor, peste 450 de milioane de euro sunt fraudate în UE anual, bani care sunt adunați din taxele și impozitele cetățenilor și care pot fi folosiți în alte domenii.

„Parchetul European (EPPO), sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, și-a început astăzi activitatea. Este un moment extrem de important atât pentru Uniunea Europeană, cât și pentru România.

Există estimări ale instituțiilor europene care spun că peste 450 de milioane de euro sunt fraudate în UE anual. Sunt banii cetățenilor, din impozite și taxe, care ar putea fi folosiți în cercetare, educație și sănătate”, a scris Cioloș.

Kovesi este calificată pentru acest post

Totodată, Dacian Cioloș a mai adăugat că în următorii ani toate țările membre ale UE vor primi fonduri europene record, deci este nevoie de o echipă de procurori europeni independeți și vigilenți.

În ceea ce o privește pe Codruța Covesi, Cioloș susține că fost șefă DNA ”este calificată pentru acest post de procuror-șef al Parchetului European și că are acum susținerea necesară”.

„Operaționalizarea acestui organism independent de investigare și punere sub acuzare nu a fost un lucru simplu, pentru că avem, din păcate, și în UE politicieni certați cu legea care fac scut pentru rețele care se ocupă de deturnarea de fonduri europene în buzunare ilegitime.

În următorii ani, statele membre vor primi fonduri europene la un nivel-record, un motiv în plus să avem o echipă de procurori europeni independenți vigilenți.

Sunt convins că Laura Codruța Koveși este calificată pentru acest post de procuror-șef al Parchetului European și că are acum susținerea necesară pentru ca noua instituție să aibă rezultatele pe care le așteptăm cu toții.

Succes, Laura Codruța Kovesi! Le doresc spor la treabă procurorilor selectați de statele membre pentru a face parte din această instituție de elită”, a mai spus Dacian Cioloș, pe pagina sa de Facebook.