Dezvăluiri incredibile făcute de Ludovic Orban! Dacian Cioloș, cel care a înființat și condus partidul Plus, a vrut la un moment dat să fie președintele PNL.

Cioloș a fost propunerea liberalilor pentru funcția de Premier, în 2016.

Dezvăluiri incredibile făcute de Ludovic Orban! Ce discuție a avut cu Cioloș

Ludovic Orban a dezvăluit că Dacian Cioloș a dorit să ajungă președinte PNL. Totuși, situația era complicată pentru că Dacian Cioloș a fost omul susținut de PNL ca premier.

Într-un final, ”Cioloș și-a dat seama că nu are nicio șansă”, după o discuție cu Ludovic Orban, a dezvăluit actualul președinte al PNL.

”Cel pe care noi l-am sunat ca premier în 2016 s-a hotărât să facă partid… E adevărat, după ce avusese o tentativă să ajungă președinte la PNL în care și-a dat seama că nu are nicio șansă, în urma unei discuții cu mine.

Culmea, vă dați seama, cum puteam… noi am candidat cu el la funcția de prim-ministru. O dificultate extremă…’, a spus Ludovic Orban, duminică.

Ludovic Orban a făcut aceste declarații la prezentarea Moțiunii ”PNL – Forța Dreptei” în Comitetul Director Județean al PNL Iași.

Luptă cruntă între Orban și Cîțu

Trebuie amintit faptul că, la Congresul liberalilor din 25 septembrie se aleg, alături de preşedintele partidului, preşedinţii Curţii de Onoare şi Arbitraj şi Comisiei de de Revizie şi Cenzori, urmând ca restul conducerii să se aleagă la un Consiliu Naţional ce va fi organizat ulterior, potrivit dcnews.ro.

Pentru șefia partidului luptă premierul Florin Cîțu și președintele Camerei Deputaților și actualul lider PNL, Ludovic Orban.

Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

Mai multe voci din PNL au declarat deja că lupta prelungită dintre Orban și Cîțu pentru câștigarea poziției de președinte al partidului afectează imaginea formațiunii politice în ochii electoratului.

Sursa foto: Facebook PNL Bihor.