Remus Rădoi, cunoscut drept Codiță, a fost reținut în urma unor percheziții făcute de polițiști și procurori. Ar fi vorba despre evaziune fiscală, iar prejudiciul s-ar ridica la peste 700.000 de lei.

Autorițătile au reținut, joi, doi bărbați din comuna Redea, județul Olt, administratori ai unor firme de pază. Se pare că unul dintre ei este chiar celebrul interlop din cazul Caracal, Remus Rădoi.

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au reținut, joi, doi bărbați, de 34 și 42 de ani, din comuna Redea, județul Olt. Aceștis sunt cercetați într-un caz sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea cu rea credință a creditului unei societăți pentru a favoriza o altă societate.

 Ce spun autoritățile

„În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016 – august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei.

De asemenea, în perioada 2018 – 2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o altă societate, administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, spun polițiștii, potrivit Mediafax.

Cercetările nu s-au încheiat

Se pare că, la această oră, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Navale Craiova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fac alte șapte percheziții în județul Olt, într-o altă cauza, din domeniul achizițiilor publice, în care sunt cercetate aceleași persoane.

Remus Rădoi este omul la care ar fi apelat fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe, pe 25 iulie, pentru găsirea Alexandrei Măceşanu.