Sunt audieri maraton la Poliția Caracal în cazul crimelor comise de Gheorghe Dincă. Dacă miercuri Remus Rădoi, un om de afaceri din zonă a fost chemat la audieri însă nu mai discutat cu procurorii DIICOT din cauză că a fost reprogramat pentru vineri, joi, la Poliția Caracal va fi audiat și Nicușor Oacă.

Oacă și Rădoi sunt cunoscuți pentru rivalitatea lor din Caracal. Oacă a acuzat că Rădoi i-a trimis pe polițiștii care i-au cerut sprijin pentru găsirea Alexandrei Măceșanu la prieteni de-ai săi, care însă nu aveau legătură cu cazul. Rădoi a fost sunat de adjunctul IPJ Olt Nicolae Alexe pentru a indentifica mașina care o răpise pe Alexandra.

Ce a spus Rădoi despre Dincă 

”O să le declar anchetatorilor tot ceea ce știu, respectiv adevărul. Faptul că instituțiile statului erau informate cu cel puțin trei luni înainte și aici vobesc de DGA central, MAI și Secția Specială de Investigare a Infracțiunilor din Magistratură cu privire la faptul că DIICOT Olt și procurorul șef al DIICOT Olt ar fi defectat un dosar în care erau peste 40 de victime. Un dosar din 2018 care s-a finalizat cu reținerea și percheziționarea domiciliilor inculpaților în aprilie 2019. În acest dosar am constatat de-a lungul colaborării mele cu DIICOT o serie întreagă de nereguli, de la faptul că nu au existat interceptări până la finele perioadei, adică până la ridicarea lor de acasă, au lipsit circa 20 de zile, nu au fost interceptări. În această rețea nu apărea numele lui Gheorghe Dincă și nu reieșea că ar avea influență cu acest grup”, a precizat Remus Rădoi în direct la România TV.

”Gheorghe Dincă făcea parte dintr-o rețea. Am informații de la un lucrător din DIICOT. Făcea parte dintr-o rețea monitorizată și care avea mai mult de lucru pe Italia și pe exterior, să zicem așa. Interesant este că mașina lui Gheorghe Dincă era înfoldariată de DIICOT încă din luna aprilie și nu a acționat. Nu a acționat, ba mai mult, în ziua cu apelul pe 112 au fost două bilanțuri în județul Olt, care, după cum știți, se transformă în chefuri care au determinat o întârziere și o deteriorare a anchetei. Domnul Alexe a participat și el și de aceea a răspuns mai târziu la telefoane. Au ajuns la Caracal foarte târziu, după ora șapte, bâjbâind”, a mai spus Remus Rădoi la România TV.

De asemenea, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, una dintre fetele dispărute la Caracal, a declarat marți, la B1, că în raportul de anchetă care nu a fost făcut însă public se precizează că decizia de a nu interveni în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora șase dimineața a fost luată „în mod colectiv”.

”Procurorul nu a dispus acte de urmărire penală de la ora 11, de când a sunat săraca Alexandra până la ora 6 sau 7 seara, omul ăsta, după ce nu a dispus intrarea în locuință, știind persoana –  Departamentul de Operațiuni Speciale nu a localizat locul, ci persoana – deci aveau persoana, iar acest individ, știind că fata este acolo, a stat liniștit la sediul Poliției municipale, cu șefii Poliției de acolo. În raportul de anchetă care va apărea public toți spun că a fost o decizie colectivă a tuturor celor prezenți. (…) În acest moment avem de-a face cu o acoperire fără margini, reciprocă uriașă din partea celor două tabere. (…) Eu cred că acești oameni sunt complicii unui clan, a unei rețele care va duce la niveluri destul de sus”, a declarat Cumpănașu.