După ce Klaus Iohannis l-a primit pe Nicușor Dan, candidat la Primăria Capitalei, la Palatul Cotroceni, Călin Popescu Tăriceanu a spus că „în loc să fie echidistant, să își păstreze rolul de mediator, de echilibru în societate el este pe față agent electoral pentru Nicușor Dan”.

Președintele ar putea să nu își termine mandatul la Cotroceni

Șeful ALDE îl acuză pe Klaus Iohannis că este „agent electoral” pentru un candidat la Primăria Capitalei. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu a spus că președintele ar putea să „nu își termine mandatul la Cotroceni” și că ar putea fi suspendat.

„Ura a început să domine societatea. De aici și manifestările violente și sigur că aici totul pornește de sus pentru că această politică de a diviza societatea, în loc să o aducă împreună, a fost practicată de președintele Iohannis încă de la începutul mandatului lui. Și continuă.

Aici este foarte grav. Vreau să spun ce s-a întâmplat astăzi. Am văzut că președintele Iohannis îl primește la Cotroceni pe Nicușor Dan de mână cu Orban, pe care îl întreabă cum e cu programul de București. Sunt două ipoteze. Ori nu a înțeles ce are în program domnul Nicușor Dan, ori, cea mai plauzibilă variantă, președintele vrea să arate că îl mângâie pe cap pe Nicușor Dan ca să îi crească cota după ce a ieșit ciufulit din scandalul cu interlopii.

Deci președintele în loc să fie echidistant, să își păstreze rolul de mediator, de echilibru în societate el este pe față agent electoral pentru Nicușor Dan. Contabilizăm toate lucrurile acestea pentru că la un moment dat președintele va trebui să plătească. Nu există altă sancțiune decât suspendarea cu referendumul de demitere. Eu cred că dacă Iohannis nu își reintră în rolul constituțional, nu termină mandatul la Cotroceni”, a transmis Călin Popescu Tăriceanu, conform romaniatv.net