Șeful statului a fost întrebat în cadrul conferinței de presă susținute azi la Palatul Cotroceni, dacă scenariul menționat de Marcel Ciolacu va prinde contur.

Anterior, șeful social-democraților a spus că actualul Guvern va închide școlile după alegerile locale de duminică iar cursurile se vor muta în mediul online.

În acest context, șeful statului a răspuns că acest scenariu nu are cum să se întâmple. Mai mult decât atât, Klaus Iohannis a declarat că nu îi stă în fire să comenteze declarațiile altor personaje politce în cadrul conferințelor de presă, însă a precizat că dacă Marcel Ciolacu trebuie să recurgă al minciuni pentru ca electoratul să îl voteze, nu este deloc bine.

Iohannis a mai menționat că școlile nu se vor închide decât pentru o scurtă perioadă de timp, mai precis înainte de alegerile locale pentru ca instituțiile să fie pregătite pentru vot și după alegeri pentru a permite dezinfecția.

”Școlile nu se inchid. Se trece la invatamant online din motive practice. Dupa votare, pentru a permite dezinfectia. Constat că PSD ul nu este doar iresponsabil in parlament si se ocupa și de imprastierea unor minciuni in public.”, a subliniat Klaus Iohannis.

Ce spune ministerul Educației

Ministerul Educaţiei şi Cercetării transmite că activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. În acest interval se va face şcoală, precizează MEC, însă cursurile se vor desfăşura exclusiv în sistem online.

“Activitatea didactică ce presupune prezenţa fizică a elevilor şi a cadrelor didactice din unităţile de învăţământ preuniversitar în care sunt organizate secţii de votare se suspendă în perioada 25 – 29 septembrie. Aceasta se va desfăşura exclusiv în sistem online.

Această decizie a fost aprobată de ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, printr-un ordin transmis spre publicare în Monitorul Oficial, în urma Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 46/2020”, precizează MEC.

Sursa foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei