Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat azi, 22 septembrie, decretul de decorare a companiei Continental Automotive România.

”Astfel, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la inaugurarea activității în Municipiul Timișoara, pentru performanțele obținute și investițiile realizate în domeniul cercetării – dezvoltării de noi tehnologii în sectorul industriei auto, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Industrial și Comercial” în grad de Ofițer, companiei Continental Automotive România.”, notează sursa anterior citată.

Compania Continental a realizat în 2019 o cifră de afaceri de 44,5 miliarde de euro şi are în prezent peste 232.000 de angajaţi în 59 de ţări şi pieţe. În perioada 1999-2019, Continental a investit circa 1,8 miliarde euro în activităţile din România, toate cele cinci arii de activitate Continental fiind reprezentate în România.

”Continental – peste 240.000 de angajați pasionați în 59 de țări care transformă zilnic pentru clienți și utilizatori,visul mobilității în realitate. Astfel, creăm valoare în mod sustenabil. Dăm în fiecare zi tot ce este mai bun din noi.

La Continental, toate angajatele și toţi angajaţii împărtășesc patru valori de bază. Acestea reprezintă rădăcinile culturii corporației noastre: Încredere, Mentalitate de învingător, Libertatea de a acţiona şi Solidaritatea.

Suntem convinși: numai într-un mediu caracterizat de aceste valori se pot crea servicii, soluții și contribuții importante și deschizătoare de drumuri.

Continental își stimulează toate angajatele și toți angajații. În acest sens, sprijinim o cultură a încrederii și deschidem porțile flexibilității pentru responsabilitatea fiecăruia.

Climatul de lucru la Continental este marcat de aprecierea reciprocă a valorii. Fiecare contribuție individuală contează. Acestea sunt distribuite prin intermediul rețelei noastre globale și o înnobilează.

Înregistrăm tendințele și schimbările pieței, le utilizăm mai rapid decât alții și obținem mai rapid soluții mai eficiente (deci mai eficace) pentru clienții noștri.”, se arată pe site-ul companiei.

Klaus Iohannis a fost prezent la eveniment

„Interesul constant pentru dezvoltare v-a propulsat în rândul celor care dau tonul în industrie şi redefinesc viitorul mobilităţii. Acum, sunteţi unul dintre cei mai mari exportatori ai economiei româneşti.

Aveţi peste 20.000 de angajaţi din ţara noastră, dintre care o treime sunt ingineri şi specialişti IT în centrele de cercetare şi dezvoltare. Sunteţi un partener constant în educaţia profesională pentru tinerele generaţii”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul evenimentului.

Reprezentanţii Continental România au subliniat faptul că de câţiva ani, industria auto trece printr-o perioadă de schimbări abrupte, iar viitorul acestui sector îl reprezintă mobilitatea curată, concretizată prin tehnologii care fac din lume un loc mai bun.

„Fabrica de anvelope este una dintre cele mai importante companii din zona de vest a României. Din anul 2000, când am produs prima noastră anvelopă în Timişoara, afacerea noastră a crescut şi am devenit o familie de peste 2.500 de persoane.

În plus, activitatea noastră susţine un spectru larg de afaceri secundare, care contribuie la dezvoltarea întregii regiuni şi comunităţi.

Un alt lucru de care suntem foarte mândri este faptul că de 20 de ani de când suntem la Timişoara am devenit una dintre cele mai implicate companii din comunitatea locală, sprijinind educaţia, sănătatea şi cultura”, a menţionat directorul Continental Anvelope Timişoara, Carlos Bernabe.

Sursa foto: Inquam Photos