Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a găsit soluția pentru a-i convinge pe bucureșteni să îi acorde votul în cursa pentru Primăria Generală a Capitalei, la alegerile locale din 2020.

Tăriceanu vine cu o noutate, față de ceilalți candidați: el nu promite doar că va realiza, dacă va fi ales primar general, piste pentru bicicliști, dar plusează, în comparație cu ceilalți candidați.

”Prea puține piste pentru biciclete”

Astfel, fostul premier și președinte al Senatului spune că este nevoie de piste pentru bicicliști care să lege obiectivele turistice ale Capitalei.

”Trotineta, bicicleta sau scuterul devin prieteni din ce în ce mai buni ai bucureștenilor. Și eu folosesc bicicleta sau scuterul ori de câte ori timpul îmi permite.

Din păcate sunt prea puține piste pentru biciclete sau pentru mijloace alternative. Este nevoie să mărim traseele pentru mobilitatea blândă.

Voi face noi trasee care să lege obiective minunate ale Bucureștiului.

Descoperă aceste trasee în programul meu pentru București.”, a scris Călin Popescu Tăriceanu miercuri pe Facebook.

Propuneri pentru amânarea alegerilor

În context, trebuie precizat că alegerile locale vor avea loc în data de 27 septembrie 2020, deși au fost opinii exprimate din partea unor lideri politici în sensul amânării acestora, din cauza epidemiei de coronavirus.

Prim-ministrul Ludovic Orban a catalogat drept ”ridicolă” ideea vehiculată de liderul PSD, Marcel Ciolacu, de amânare a datei alegerilor locale, amintind că aceasta a fost votată în Parlament şi agreată cu toţi liderii politici.

”Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate.

Deja campania este în curs, deja formaţiunile politice şi-au prezentat candidaţii, candidaţii sunt în competiţie electorală, cetăţenii sunt informaţi despre aceşti candidaţi, îşi formează opţiunile şi este fundamental pentru comunităţile locale să aibă reprezentanţi legitimi”, a declarat Orban duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.