Pro România a depus, joi, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti, acestea fiind deschise la Senat de Călin Popescu-Tăriceanu şi la Camera Deputaţilor de Victor Ponta.

Delegaţia partidului a fost condusă de preşedintele Pro România, Victor Ponta, şi de Călin Popescu-Tăriceanu, care a demisionat din ALDE pentru a se regăsi pe aceste liste. Fuziunea între ALDE şi Pro România urmează a fi validată pe 8 noiembrie, la congres.

„Ne propunem să venim cu soluţii corecte, bune, profesioniste pentru a ieşi din criză, să nu facem niciun fel de blat, să redăm oamenilor încrederea pe care şi-o pierduseră şi în 2011 şi şi-au pierdut-o şi acum, că putem să ieşim din criză, că putem să avem soluţii pentru fiecare om afectat de această perioadă publică”, a afirmat Ponta după depunerea dosarelor.

Cine deschide lista pentru Camera Deputaților din partea PSD

Marți, Consiliul Politic Național al Partidului Social Democrat (PSD) a validat listele de candidați a alegerile parlamentare pentru 19 organizaţii. Printre candidați se găsește și Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele partidului dar și Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Așadar, Sorin Grindeanu, fostul șef ANCOM va candida pe primul loc la Camera Deputaţilor pe listele PSD Timiş, iar Stănescu pe primul loc la Senat pe listele de la Olt.

Sorin Grindeanu a anunțat marți că PSD a validat listele de candidaţi la alegerile parlamentare pentru 19 organizaţii şi miercuri va organiza o nouă şedinţă a Consiliului Politic Naţional pentru restul de organizaţii.

„În Consiliul Politic Naţional am validat listele pentru 19 organizaţii, urmând ca mâine să facem o altă şedinţă a CPN pentru restul de organizaţii”, a declarat Sorin Grindeanu, marţi, la finalul şedinţei Consiliului Politic Naţional al PSD.

Totodată, acesta a mai subliniat faptul că miercuri, la ora 16.00, Organizaţia PSD Bucureşti va depune listele la Biroul Electoral Municipal.

Tot în CPN, a anunţat Grindeanu, au fost stabilite conduceri interimare la trei organizaţii ale PSD.

„Alba – domnul europarlamentar Victor Negrescu, Covasna – domnul Barbu Bogdan şi Vrancea – domnul deputat Angel Tîlvăr”, a precizat Grindeanu.