Traian Băsescu a făcut un anunț incendiar. Fostul președinte a spus ce se va întâmpla la Strasbourg, când în plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere istorică.

Potrivit lui Băsescu, luni, se va ține o dezbatere despre Revoluţia din România, exact la la 30 de ani debutul acesteia la Timişoara.

”Toţi cei 32 de parlamentari români, indiferent de apartenenţa politică, au putut să facă propuneri pe proiectul de text şi îl vor susţine în plen”, a arătat Băsescu.

”Revoluţia din România în dezbaterea Parlamentului European! Luni, la Strasbourg, va avea loc un eveniment unic. Se va dezbate o rezoluţie despre Revoluţia Română din Decembrie 1989. Dezbaterea are loc în ziua de 16 Decembrie, exact la 30 de ani de la începerea Revoluţiei la Timişoara, iar votul în plenul Parlamentului pentru Rezoluţie se va da Joi, 19.12.2019”, a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Ce prevede Rezoluția

Despre acest moment a vorbit în urmă cu câteva zile și europarlamentarul PNL, Siegrfied Mureșan. „Este prima dată când Parlamentul European adoptă o poziție oficială despre Revoluția Română. La 30 de ani de la Revoluție, oamenii au dreptul să afle adevărul”, a scris Siegfried Mureșan, pe Facebook.

Rareș Bogdan, a explicat la rândul său, că proiectul de rezoluție are ca scop recunoașterea faptului că în România a fost cea mai sângeroasă Revoluție. Rezoluția este susținută de Grupul Popularilor Europeni, (PPE), Grupul Renew si Grupul Socialist (S&D)