Europarlamentarul a invitat în perioada 16 – 19 decembrie, 30 de senatori PSD, la Strasbourg, trasportul și cazarea fiind plătite din banii Parlamentului European. Claudiu Manda a explicat pentru G4Media.ro că invitația reprezintă un schimb de experiență, pentru a implementa în România exemplele de bune practici din PE.

„Am aflat de la niște colegi din Senat, că domnul Manda i-a invitat la ziua sa de naștere, la Bruxelles, și că le asigură transportul si cazarea. Mi s-a părut revoltător, sunt totuși 30 de persoane, banii de la Parlamentul Europena sunt tot fonduri publice”, a declarat o sursă din Senatul României.

Mai mulți senatori, invitați la eveniment, nu au știut să explice exact ce vor face la Strasbourg. Printre cei 30 de senatori PSD se numără Bogdan Matei, Radu Preda, Daniel Butunoiu, Pavel Marian, Marius Dunca, Radu Oprea sau Florian Bodog.

Din cauza lipsei celor 30 din PSD, activitatea Senatului va fi blocată săptămâna viitoare, într-o perioadă când pe agendă așteaptă la vot proiecte de legi importante. În acest context, luni, în ședința biroului Permanent al Senatului, social democratul Florian Bodog i-a atras atenția lui Teodor Meleșcanu că senatorii PSD vor fi plecați și că nu ar trebui stabilit un program (stenograma ședinței Biroului permanent al Senatului).

Citește articolul integral aici.