Ovidiu Flori, primarul comunei Işalniţa şi naşul de cununie al cuplului Olguţa Vasilescu-Claudiu Manda, a fost joi demis de prefectul județului Dolj.

Mai precis, funcția de primar fiind una aleasă, deci care nu poate înceta prin demitere, prefectul de Dolj a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru nașul de cununie al Olguței Vasilescu.

Decizia vine în urma faptului că Ovidiu Flori a fost declarat incompatibil de către ANI în anul 2015.

Decizia ANI, atacată în instanță

Astfel, instituția a stabilit că în perioada 2009-2013 a deținut funcția de administrator al unei societăți comerciale, concomitent cu activitatea desfășurată la primărie, în funcțiile de viceprimar și primar.

Nașul Olguței Vasilescu a atacat în instanţă decizia ANI, însă a pierdut toate la căile de atac. Acum el a anunțat că va face același lucru și cu ordinul prefectului, deoarece a fost emis după perioada de trei ani de la momentul în care a fost declarat incompatibil.

El așteaptă acum să fie înștiințat oficial și să vadă ordinul semnat, pentru a-l putea contesta în instanță.

Primar în mai multe rânduri

Ovidiu Flori a fost ales primar al comunei Işalniţa în 2012. În 2016 a câştigat un nou mandat, dar în ianuarie 2017 a plecat la Bucureşti ca secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

După câteva luni a demisionat din minister şi a revenit la Işalniţa unde a candidat, din nou, şi a câştigat funcţia de primar, la alegerile anticipate organizate în comună.

Ovidiu Flori şi soţia sa i-au cununat pe Olguţa Vasilescu şi Claudiu Manda, doi lideri importanți ai PSD, în 2019.