Costel Alexe, apărat de Ludovic Orban? Fostul premier a subliniat că decizia de a demisiona poate fi luată doar de către șeful CJ Iași.

Fostul ministru al Mediului Costel Alexe este urmărit penal de Direcţia Naţională Anticorupţie pentru luare de mită şi instigare la delapidare.

Costel Alexe, apărat de Ludovic Orban?

„Încă nu am luat o decizie. Vrem să vedem exact ce calitate are domnul Alexe și în funcție de asta vom lua deciziile statutare”, a declarat Ludovic Orban la B1TV.

„Alexe a fost ales președintele Consiliului Județean cu un scor de peste 40% și nu există în momentul de față nicio constrângere legală care să-l împiedice să își exercite funcția”, a adăugat fostul premier.

De asemenea, șeful PNL a fost întrebat dacă îi va cere lui Costel Alexe să demisioneze, precum au solicitat cei de la USR.

„Cum să îi impună partidul cuiva să demisioneze? Președintele de Consiliu județean nu a mai fost ales prin negociere ca în 2016, ci prin votul cetățenilor”, a răspuns Orban.

Semnal puternic în ceea ce-l privește pe Costel Alexe

Prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene Iaşi, Mihai Chirica a dat un semnal puternic în ceea ce privește acuzațiile care i se aduc fostului ministru, Costel Alexe. “Instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, indiferent despre cine este vorba”, a declarat Mihai Chirica, referitor la cazul fostului ministru Costel Alexe, acuzat de DNA de luare de mită şi instigare la delapidare.

El şi-a manifestat încrederea că fostul ministru Costel Alexe, actual şef al CJ Iaşi, va reuşi să îşi demonstreze nevinovăţia cât mai repede.

„Am aflat cu neplăcută surprindere despre dosarul în care este vehiculat numele preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, domnul Costel Alexe. Nu pot comenta acest subiect, dar, aşa cum am spus-o întotdeauna, instituţiile statului trebuie să îşi facă datoria, indiferent despre cine este vorba. Dincolo de chestiunea juridică, sper ca domnul Costel Alexe să reuşească să îşi demonstreze nevinovăţia cât mai repede!”, a transmis presei primarul Iaşiului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu