Clotilde Armand, atac la adresa lui Florin Cîțu! Primarul susține că nu a primit niciun ban de la Guvern

Clotilde Armand susține că Florin Cîțu „a împărțit banii din Fondul de Rezervă al Guvernului României primarilor PNL și PSD” iar niciun ban nu a fost acordat primariilor USR „din București, Timișoara, Brașov, Alba Iulia etc.”

„Așadar, domnul prim-ministru Florin Cîţu a împărțit banii din Fondul de Rezervă al Guvernului României primarilor PNL și PSD. Un miliard de lei. Nici un ban pentru primarii USR din București, Timișoara, Brașov, Alba Iulia etc. Apartenența politică a unui primar a fost principalul criteriu pentru alocarea acestor fonduri. Nimic despre nevoile comunităților locale și ale cetățenilor.

Acum, eu nu-mi doresc să intru într-o polemică cu premierul. Are dumnealui destule probleme de rezolvat. Voi face însă altceva. Am să atac în Justiție această hotărâre de Guvern. Și îi rog pe toți primarii USR (și nu numai) să se alăture acestui demers. Când nedreptatea devine lege, rezistența devine datorie!”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Un alt atac lansat de șeful USR

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, președintele USR îi răspunde lui Klaus Iohannis. Acesta e explicat motivele care au dus la ieşirea USR-PLUS de la guvernare, precizând că este imposibil ca premierul Florin Cîțu să se își reia funcția.

„În aşteptarea consultărilor pentru formarea noului guvern, l-am auzit pe preşedintele Klaus Iohannis spunând că USR PLUS „a abandonat guvernarea din motive de ei ştiute”. Cred că este necesar să repetăm câteva dintre motivele de noi ştiute pe care le-am tot spus public, dar nu s-au auzit bine”, a scris Cioloş.

Totodată, el a subliniat faptul că motivul principal pentru care USR PLUS a ieșit de la guvernare îl reprezintă atitudinea premierului Florin Cîțu. Potrivit acestuia, Cîțu a tratat fără pic de respect partenerii de la guvernare, dând afară oameni fără niciun motiv.

„Un premier care a tratat cu o crasă lipsă de respect partenerii de guvernare şi a dat afară fără motiv doi dintre miniştri”, a rupt acordul de coaliţie cu bună ştiinţă. ”Cu toate că după remanierea fără evaluare a lui Vlad Voiculescu am stabilit un nou acord în Coaliţie, situaţia s-a repetat cu Stelian Ion, fără nicio discuţie în Coaliţie”, mai spune Cioloş.

Liderul USR a mai menționat că un al doilea motiv care a dus la această situație îl reprezintă faptul că Florin Cîțu a aprobat anumite proiecte împotriva opiniilor partenerilor. Printre acestea se numără programul PNDL 3, dar și desființarea Secției Speciale și chiar și reforma sistemului de pensii, alături de desființarea pensiilor speciale.