În cursul nopţii de 7 spre 8 octombrie 2021, încep probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală, anunță Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti.

Motivul? Temperaturi în scădere pentru următoarele zile

În comunicatul de presă se arată că probele se vor desfășura progresiv, astfel încât sistemul să nu fie afectat.

”Acţiunea se derulează progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare, starea de degradare cauzată de lipsa investiţiilor din ultimii 30 de ani. Probele la cald prin care se realizează echilibrul hidraulic al întregului sistem de termoficare se vor desfăşura astfel încât, pe măsură ce temperatura exterioară scade, toţi consumatorii să beneficieze în condiţii normale de furnizarea agentului termic pentru încălzire”, se prezintă în comunicat.

Furnizarea căldurii a început

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti mai arată că furnizarea căldurii, la cerere, în spitale și alte instituții, a început”, scrie în comunicat.

”Vă comunicăm şi faptul că instituţia noastră a început furnizarea căldurii la cerere spitalelor, şcolilor, grădiniţelor, căminelor de bătrâni, precum şi tuturor celorlalte instituţii care au solicitat acest lucru”, se anunță în comunicat.

Asociațiile de propietari, responsabile de instalații

Asociațiile de propietari sunt obligate să se asigure de buna funcționare a instalațiilor interioare.

”Totodată, vă reamintim că asociaţiile de proprietari au obligaţia de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor, inclusiv operaţiunile de aerisire a caloriferelor din apartamente.

Asociaţiile de proprietari care doresc amânarea furnizării agentului termic pentru încălzire pot solicita în scris acest lucru, prin reprezentanţii legali, la registratura instituţiei din strada Cavafii Vechi nr. 15, la secţiile de termoficare de sector, sau prin e-mail la adresa [email protected], anunță Compania.

Echipele de intervenție funcționează permanent

În comunicat se arată că dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti şi echipele de intervenţie funcţionează în regim permanent pentru soluţionarea problemelor care apar în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon 031.9442 şi 0800.820.002.