Este alertă meteo cod galben de caniculă. ANM a emis alertă cod galben de canciulă în mai multe regiuni ale ţării. Meteorologii au avertizat că urmează ploi local în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis alertă COD GALBEN de disconfort termic ridicat pentru ziua de 12 august. Astfel, în sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul termic va fi ridicat și local va fi caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade.

Începând de sâmbătă (14 august) disconfortul termic va fi din nou în creștere în vest și în sud, apoi și în restul țării.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru intervalul 12 august, ora 13:00 – 12 august, ora 23:00.

În intervalul menționat, local în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și în nordul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului, cu o probabilitate mai ridicată
spre seară în centrul și sudul Munteniei.

Care este prognoza meteo pentru București

Vremea va fi călduroasă, cu o temperatură maximă de 32…33 de grade și disconfort termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) se va apropia de pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate spre seară, când va crește probabilitatea pentru intensificări ale vântului, vijelie, descărcări electrice și ploi de scurtă durată.

Pentru luna august veștile nu sunt tocmai pe placul tuturor românilor. Directorul ANM Elena Mateescu a avertizat că nu vom scăpa de caniculă foarte curând. Potrivit acesteia, temperaturile vor continua să crească în următoarea perioadă, fiind totodată prezente și fenomene meteorologice extreme.