Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a comentat afirmațiile lui Marcel Ciolacu, care susținea că România putea lua de la FMI „două miliarde de euro pentru efectele pandemiei cu dobândă zero”.

Într-o postare pe pagina de facebook, Florin Cîțu scoate la iveală faptul că Marcel Ciolacu ar fi avut negociat un împrumut cu FMI, iar prin ultimele declarații nu a făcut altceva decât să se dea de gol.

Marcel Ciolacu CONFIRMĂ-PSD avea negociat un imprumut cu FMI!

Aseară, la o televiziune a PSD, Marcel Ciolacu a recunoscut că trebuia să luăm un împrumut de cel puțîn 2 miliarde euro de la FMI!.

Mai clar : PSD ar fi luat un împrumut de la FMI daca era la guvernare. Vă dați seama ce ticăloși?”, scrie Cîțu pe facebook.

Unde s-ar fi dus banii de la FMI

Totodată, ministrul de la Finanțe a mai subliniat modul în care social democrații au gândit acești bani care ar fi putut fi primiți de la FMI. În opinia lui Cîțu, totul este doar o minciună, iar el nu va permite niciodată o astfel de mișcare.

„V-am prezentat documentul care arată clar că PSD a negociat cu FMI reeșalonarea și reducerea unor cheltuieli bugetare (pensii, salarii, ajutoare sociale).

Marcel Ciolacu minte și nu spune că TOATE împrumuturile de la FMI sunt legate de o reducere a cheltuiuelilor bugetare, în special cele cu salarii și pensii. Ca să vedeți cât de cinici sunt acești socialiști. Nu voi permite așa ceva.

Tot Marcel Ciolacu minte și nu spune că banii de la FMI merg direct la BNR și sunt pentru a rezolva probleme ale balanței de plati nu pentru a acoperi cheltuieli de la buget ( de aceea FMI cere reducerea cheltuielilor bugetare pentru că banii de la ei nu pot ajuta la finanțarea deficitului.). Aici poate sunt prea rău când spun că minte. Cioalcu nu are cum să știe aceste detalii pentru că asta ar însemnă să fi citit și înțeles (imposibil partea asta) cum funcționează FMI.

ȘI în final Marcel Ciolacu minte în cel mai josnic mod și nu spune că NICIO țară membră UE nu a luat bani de la FMI în aceasta perioadă. La FMI mergi cand nu au incredere investiorii in tine. Singurele țări, ca să vedeți cu cine se compară socialistul, sunt: Kosovo, Muntenegru, Bosnia-Herțegovina, Macedonia de Nord, Moldova și Abania. Acolo vrea socialiistul de Marcel Ciolacu să ducă Romania. Alături de aceste țâri.

Nu voi permite niciodată așa ceva. Acest guvern a gestionat foarte bine această criza dublă, de santatate și economică iar economia răspunde pozitiv. Suntem transparenți în relația cu toate instituțiile internaționale private și publice, cu agențiile de rating și partenerii noștri de la CE.

Singurul pericol pentru stabilitatea economiei rămâne majoritatatea nocivă din Parlamentul României. Mai este puțin și scăpam de PSD și din Parlament și România poate să se dezvolte”, a mai adăugat ministrul.