Chirii de 800 de euro pe lună în Cluj-Napoca

Chirii de 800 de euro pe lună în Cluj-Napoca! Este recunoscut faptul că orașul din Transilvania a devenit extrem de costisitor, în special în domeniul imobiliar. Însă unele anunțuri au reușit să îi irite peste măsură pe oameni.

Este și cazul acestui anunț referitor la un apartament cu două camere. Nu doar prețul, care este unul uriaș, a stârnit nemulțumirea internauților, ci și cerințele speciale impuse.

Mai exact, proprietarii nu acceptă mai mult de două persoane, exceptând cazul unei familii, care, totuși, nu poate avea mai mult de 1-2 copii.

„Apartament de închiriat în zonă Semicentrală, pe Strada Paris – 800 euro. Ofer spre închiriere pe termen lung apartament în zona semicentrală.

Caracteristici principale:

Suprafață: 50 mp

Camere: 2 dormitoare cu paturi matrimoniale

Facilități: Balcon, toate electrocasnicele necesare: mașină de spălat rufe, frigider, aragaz etc.

Loc de parcare: Spațiu de parcare subteran inclus în prețul chiriei

Localizare: Zona semicentrală, pe Strada Paris (în zona strazii Somesului)

Vecinătate: Aproape de mijloace de transport, supermarketuri, săli de sport, la 15 minute de mers pe jos fata de Centru

Informații suplimentare:

Blocul dispune de un lift

Contract de închiriere pe termen lung. Pentru închiriere se cere garanție contravaloarea unei luni, bani care se returneaza la final sau se scade din contravaloarea ultimei chirii dacă apartamentul este într-o stare bună.

Nu acceptăm mai mult de 2 persoane decât în cazul unei familii cu 1-2 copii.

Nu colaborăm cu agenții”, spune anunțul care i-a scos din sărite pe internauți.

dormitor apartament de închiriat, Cluj-Napoca
SURSA FOTO: Facebook

Internauții au reacționat aproape imediat

Iar reacțiile nu au întârziat să apară, scrie stiridecluj.ro. Oamenii au lăsat mai multe comentarii acide, abordând atât prețul exagerat, cât și celelalte condiții impuse pentru închiriere.

„Cum va gândiți să cereți 800 euro pe un apartament cu 2 dormitoare , fără living? Nici hol nu aveți, că intri direct în bucătărie! De unde se nasc anomaliile astea?”;

„Asta da preț, rata la un astfel de apartament e maxim 400€, ați înnebunit de tot cu prețurile astea prin Cluj”;

„Cine are de dat 800 euro pe chirie își face singur credit pentru apartament”;

„Bă, voi clujenii ați luat-o razna rău de tot? 800 de euro??? Ai palat???”;

„Cu pretenții… pentru 800 de euro acceptați ce dracu vreau eu!”;

„Cu 800 de euro îți găsești și în punctul 0 al orașului”, sunt doar câteva dintre comentarii.

Prețurile chiriilor au scăzut în luna aprilie

Amintim că în luna aprilie a acestui an, numărul interacțiunilor între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia – platforma de imobiliare lansată de OLX, a înregistrat o scădere cu 10% față de luna anterioară (martie 2024). Totuși, interacțiunile între chiriași și proprietari sau agenți au înregistrat o scădere cu doar 1% în comparație cu luna aprilie a anului anterior (aprilie 2024 față de aprilie 2023).

Pe Storia, prețurile solicitate pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, acelea cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 15% de la un an la altul (aprilie 2024 față de aprilie 2023), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (aprilie 2024 față de martie 2024) au înregistrat o scădere cu 3%.

Astfel, prețul mediu solicitat pentru închirierea garsonierelor și apartamentelor cu două și trei camere, în aprilie 2024, a fost de 498 euro. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.