Certificatul Verde devine obligatoriu în aceste domenii? Kelemen Hunor a spus clar: Sunt de acord

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus joi, 2 decembrie, că nu se ia în calcul introducerea Certificatului Verde pentru participarea la slujbele de la biserică. Totodată, discuțiile continuă în coaliție în ceea ce privește certificatul verde profesional.

„În coaliţie există discuţie în continuare cum să arate legea. Până când nu finalizăm toate dezbaterile nu vreau să vin cu o soluţie. În ceea ce priveşte bisericile, nu există intenţia de a introduce certificatul verde, nici la farmacie, nici la alimentara nu trebuie să prezinţi certificatul verde. Trebuie să pui mască să respecţi celelalte  verde. Nu există o astfel de intenţie, categoric nu”, a declarat Kelemen Hunor la Antena 3.

De asemenea, acesta susține că este normal ca testele să fie plătite de angajații care refuză vaccinarea anti-COVID.

„Când statul îţi dă vaccinul pe gratis, dacă te îmbolnăveşti te tratează în spital (…), când nu vrei să te vaccinezi, că asta este decizia ta, libertatea ta (…) atunci să plăteşti testul după cele 38-40 de zile, perioada în care poţi avea schema completă (…) Libertatea ta până unde se duce. Când pui în pericol sănătatea celuilalt, atunci nu mai eşti liber, libertatea nu este absolută. E nevoie şi de responsabilitate”, a completat vicepremierul.

Ce spune Kelemen Hunor despre obligativitatea Certificatului Verde?

Mai apoi, acesta a fost întrebat dacă susţine obligativitatea Certificatului Verde anti-COVID.

„Vaccinarea obligatorie în sensul că e musai, este imposibil, indiferent ce credem”, a răspuns liderul UDMR, completând că este de acord cu vaccinarea obligatorie şi cu introducerea certificatului verde în Sănătate, Învăţământ, Administraţie.

În acele zone unde în fiecare zi personalul se întâlneşte cu mulţi cetăţeni, copii (…) acolo, da, sunt de acord, dar mai important este să aduci argumente, că vaccinul nu te omoară, vaccinul te salvează”, a conchis Kelemen Hunor.