Doliu imens în televiziune după ce un cunoscut antivaccinist, șeful unei televiziuni, a fost răpus de Covid-19, anunță NBCNews.

„Anunțăm cu inima îndurerată că Marcus Lamb, președintele și fondatorul Daystar Television Network, a plecat dintre noi, pentru a fi cu Domnul”, a anunțat televiziunea pe Twitter. „Vă rugăm să continuați să vă rugați pentru el și familia sa”, continuă mesajul.

Fiul lui Marcus Lamb, Jonathan Lamb, îl înlocuise deja pe tatăl său, într-o emisiune din 23 noiembrie, implorându-i pe telespectatori să se roage pentru sănătatea tatălui său, aflat în stare gravă după infectarea cu Covid-19.

Televiziunea sa promova activiștii și grupurile anti-lockdown și anti-vaccinare

Rețeaua de televiziune conservatoare ”Christian Daystar” a dedicat în ultimul an ore întregi de transmisiune activiștilor și grupurilor anti-lockdown și anti-vaccinare.

În iulie 2020, televiziunea lui Lamb a dedicat o emisiune întreagă „cenzurii” din jurul pandemiei Covid-19, promovând medicii care contestă restricțiile și măsurile de siguranță, grupați în așa numitul ”America’s Frontline Doctors”.

Plângere împotriva ordinului lui Biden privind vaccinarea obligatorie

Anul acesta, în mai, Daystar a difuzat un program de o oră cu Robert F. Kennedy Jr., nepotul fostului președinte american JFK, considerat un exponent al antivacciniştilor. Instagram i-a șters definitiv contul lui Robert F. Kennedy Jr. și a fost blocat să folosească rețeaua socială „pentru că a împărtășit în repetate rânduri afirmații negaţioniste despre coronavirus și vaccinuri”.

Luna trecută, rețeaua Daystar Television împreună cu o organizație creștină cu sediul în Mississippi, Asociația Familiei Americane, au depus o plângere împotriva obligaţiei de vaccinare introdusă de preşedintele Joe Biden pentru companiile cu peste 100 de angajaţi.

Vaccinurile rămân cel mai sigur mod de a preveni Covid-19

Un studiu al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a constatat, în septembrie, că datorită vaccinării s-a reușit în mare măsură spitalizarea persoanelor infectate cu varianta Delta, extrem de contagioasă.

Pe fondul apariției variantei Omicron, o nouă variantă de îngrijorare care se răspândește rapid în sudul Africii, CDC și-a reînnoit sfaturile cu privire la doza booster, susținând că toți adulții eligibili ar trebui să o primească. Adulții cu vârsta de peste 18 ani devin eligibili la șase luni după a doua doză de vaccin Pfizer sau Moderna sau la două luni după vaccinul Johnson & Johnson.