Ce trebuie să faci cu o noapte înainte de vaccinare. Toți românii trebuie să știe: Oricât de ciudat ar suna

Medicul Vlad Mixich a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care îi sfătuia pe românii care au ales să se vaccineze, să doarmă bine în seara de dinaintea vaccinului și după. Chiar dacă informațiile oferite de el nu sunt oficiale, el  este de părere că un somn bun face ”întotdeauna minuni”.

”Încercați să dormiți bine în noapte de dinainte și de după vaccinare. Oricât de ciudat ar suna, sistemul nostru imunitar funcționează sincronizat cu ritmul nostru circadian și se pare că atât momentul vaccinării (preferabil dimineața), cât și calitatea somnului poate ajuta protecția oferită de vaccinare. Deocamdată doar se pare, mai e nevoie de multe date ca să fim siguri, dar un somn bun face întotdeauna minuni, inclusiv ne poate ajuta să înțelegem lucruri…”, scrie medicul și publicistul pe pagina sa de Facebook.

Despre problema dozelor de vaccin

Acesta a abordat și problema dozelor de vaccin, explicând că mulți prieteni de-ai lui s-au văzut nevoiți să se programeze într-o altă localitate pentru că doar acolo existau dozele necesare vaccinării.

”Am deja foarte mulți cunoscuți care s-au programat la vaccinare în afara orașului în care locuiesc. Chiar muuult în afara orașului în care locuiesc pentru că vor să se vaccineze cât mai repede și au găsit doar acolo locuri libere.

E ceva ce nu înțeleg aici, poate altcineva înțelege? De ce ai ține mii și mii de doze de vaccin anti COVID-19 pe stocuri în comuna Talpa (de exemplu), când cererea masiv nesatisfăcută este altundeva, în marele oraș aflat la 100-150 km distanță, unde sunt 0 (zero!) stocuri? O explicație posibilă, să zicem, este ca să asiguri o vaccinare echitabilă și în rural, nu doar în urban. Dar atunci de ce permiți orășenilor să vină și să se vaccineze în comuna Talpa?”, mai scrie medicul.

”Ineficiență uluitoare”

Acesta a mai precizat că abordare această denotă o ineficiență uluitoare și rezultă mai mult timp pierdut și mi mulți bani pierduți pentru beneficii minime.

”Singurul rezultat obținut prin această abordare este o ineficiență uluitoare: nu doar că obligi mii de oameni să facă drumuri lungi total inutil, dar și transporți acele mii de doze total inutil în diferite comune.
Rezultă mult timp pierdut, mulți bani pierduți pentru beneficii minime. Ai zice că organizarea distribuției stocurilor de vaccinuri în România e făcută de un nene undeva într-un excel banal, fără ca omul să fi auzit că există de mulți ani softuri inteligente care îți permit să programezi până în cel mai mic detaliu lanțurile de distribuție în așa fel încât să fie flexibile și să se ducă vaccinul după om, nu să alerge omul sute de kilometri după vaccin.”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin