Funcționarul public care are salariul mai mare decât premierul Franței. Vlad Mixich, expert în politici de sănătate și președintele Observatorului Român de Sănătate, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care vorbește despre funcționarul român care câștigă mai mult decât premierul Franței.

”Ghici ce funcționar public român câștigă mai mult pe lună decât premierul Franței sau decât prim-miniștrii scandinavi?

Ghici ce funcționar public român câștigă la fel de mult pe lună ca Trudeau, premierul Canadei?

Ghici ce funcționar public român face lunar mai mulți bani decât un chirurg cardiovascular de succes și mult mult mai mult decât un pilot de avion cu grad de comandant?”, scrie acesta la începutul mesajului.

Funcționarul public care are salariul mai mare decât premierul Franței. Nu este președintele Klaus Iohannis

Vlad Mixich a precizat apoi că nu este vorba nici despre președintele Klaus Iohannis, nici despre șeful de la Centrala Atomică de la Cernavodă, iar în ceea ce privește cel mai citat om de știință român nici nu se pune problema.

”Eh? Credeți că Președintele? Nț… Sau șeful de la Centrala Atomică de la Cernavodă? Nț… Sau poate cel mai citat om de știință român? Nț…”, scrie expertul în politici de sănătate.

Ulterior, acesta spune că cel mai bine plătit funcționar public a câștigat lunar suma de 18 mii de euro în 2020. Potrivit lui, este vorba despre Aurelia Suculescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română.

”18.000 Euro pe lună (!) a fost salariul câștigat în 2020 de Aurelia Surulescu, șef serviciu administrativ la Autoritatea Rutieră Română.

Pregătirea profesională care a calificat-o pe doamna la acest salariu de merit: prelucrător prin așchiere, facultate neacreditată făcută la 45 de ani și șefă la partid (partidul pesedeu în cazul ei, dar nah, putea fi oricare altul).

Vrednică este!
Am citit despre asta la Valeriu Nicolae și pur si simplu nu mi-a venit să cred. M-am dus și am verificat personal în documentele oficiale care sunt, toate, publice și foarte ușor de găsit.

Dar n-o să vedeți vreodată, la niciuna din televiziunile sau siteurile ciomag-de-partid, nici măcar o știruță-ruță despre doamna. Vrednică este!
În ce țară trăim… Doamne mă tot minunez, dar în ce țară trăim!”, arată Vlad Mixich pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Pixabay.com