Vești bune pentru cei care vor să se vaccineze. Noi doze de vaccin anti-covid sosesc în România

Vești bune pentru românii care vor să se vaccineze anti-covid cu vaccinul produs de Pfizer. Potrivit ultimlor informații transmise de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), o nouă tranşă de vaccin Pfizer BioNTech, care constă în 224.640 doze, soseşte luni în România.

În ceea ce privește transportul către centrele de stocare, potrivit sursei citate, acesta va fi asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, vaccinurile fiind transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Sursa citată a mai precizat și modul de distribuire al dozelor de vaccin în întreaga țară. Mai exact, conform CNCAV, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti – 63.180 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov – 26.910 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj – 29.250 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa – 25.740 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova – 24.570 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi – 29.250 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara – 25.740 doze.

Ce doze vor utiliza centrele de vaccinare

Chiar dacă zeci de mii de doze vor fi distribuite, în centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, mai arată sursa citată.

În ceea ce privește alocarea dozelor de vaccin, aceasta se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

De menționat este faptul că, începând cu data de luni, 15 martie, campania de vacccinare din România intră în etapa finală, cea de-a treia, care va fi deschisă tuturor persoanelor care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze.

Sursă foto: INQUAM Photos