Noul prefect al Capitalei, Alin Stoica, a susținut, la Antena 3, că se va încerca carantinarea Bucureștiului. Stoica a susținut că zilele următoare vrea să aibă o discuție cu autoritățile pentru a stabili dacă este nevoie de noi restricții în București. Se încearcă astfel să se evite carantinarea municipiului.

Trebuie spus că rata de incidență în București raportată duminică a fost de 3,98 cazuri / 1.000 de locuitori. Dacă situația se va înrăutăți, se poate ajunge la carantină. Această măsură se instituie la 6 cazuri/1.000 de locuitori.

„Incercam sa prevenim carantinarea orasului. Zilele urmatoare vom discuta cu DSP si alti factori sa vedem daca se impun masuri. Nu am pragatit un set de masuri, ne vom uita pe date si daca setul de date arata ca ne indreptam spre carantinare, sa vedem ce masuri am putea lua care sa previna ajungerea acolo”, a spus noul prefect.

Ce se întâmplă cu școlile din București

El a susținut că nu este vorba despre inchiderea scolilor. Prefectul a subliniat cănimeni n-a discutat despre asta.

“Nu a venit catre mine propunerea cu inchiderea mall-urilor. Ar trebuie sa avem o discutie cu autoritatile din Ilfov sa ne pregatim impreuna. Daca luam masuri doar in Bucuresti e posibil sa nu fie neaparat eficiente daca Ilfov nu ia aceleasi masuri. E posibil sa fie masuri pe regiune, dar propunerile vor veni de la ISU si DSP”, a spus Stoica.

El a explicat că masura carantinarii nu e luat de prefect. Ea e aplicata cand este propusa de ISU. Alin Stoica a spus că una dintre discutii este daca impreuna cu Ilfov, se pot lua unele masuri impreuna.

“Vreau sa discut cu toate autoritatile. Da, una din discutii este daca impreuna cu Ilfov putem lua masuri impreuna. Nu am pregatit o serie de masuri. Masurile pe care urmeaza sa le discutam le vom discuta impreuna cu specialistii”, a declarat prefectul la Antena 3.