Cătălin Drulă a răbufnit: ”Un șef de guvern toxic pentru România!”. Ministrul demisionar al Transporturilor s-a răzbunat pe Premier.

Drulă nu l-a iertat pe Cîțu pentru situația în care a ajuns USR PLUS, partid ce a fost nevoit să își retragă miniștrii din Executiv.

Cătălin Drulă a răbufnit: ”România nu te mai vrea!”

Ministrul demisionar al Transporturilor, Cătălin Drulă, l-a atacut dur pe premierul Florin Cîțu, la scurt timp după și-a depus demisia la cabinetul acestuia.

”Plec din cauza unui premier iresponsabil. Da, Florine, s-a terminat! Te agăți de putere, dar România nu te mai vrea.”, a spus Drulă, în cadrul unei declarații de bilanț la Ministerul Transporturilor.

El a adăugat că Florin Cîțu este ”un șef de guvern toxic pentru România”, potrivit hotnews.ro.

Drulă a precizat că a venit la Ministerul Transporturilor din pasiune, cu pasiune și a făcut treabă până în ultimul moment.

Miniștrii USR-PLUS și-au depus în această dimineață demisiile la cabinetul premierului Florin Cîțu. ​

”Mergem mai departe”

”În această dimineață am făcut ceea ce am anunțat. Am înregistrat și depus demisiile, împreună cu miniștrii USR PLUS, la cabinetul premierului. Mergem mai departe”, a scris pe Facebook Dan Barna.

În context, Cătălin Drulă a anunțat luni că l-a numit pe Marin Griguță în funcția de director general al CNIR, companie ale cărei baze s-au pus încă din 2016, dar care a devenit operațională în acest an și care se ocupă de marile proiecte de autostrăzi și drumuri.

”UN PROFESIONIST VA CONDUCE COMPANIA NAȚIONALĂ DE INVESTIȚII RUTIERE

L-am numit pe Marin Griguță în funcția de director general al CNIR, companie ale cărei baze s-au pus încă din 2016, dar care a ajuns să fie operaționalizată abia anul acesta.

Atingem astfel un obiectiv inclus în programul de guvernare și bifăm una dintre reformele prevăzute în PNRR. Compania Națională de Investiții Rutiere va livra marile proiecte de infrastructură ale României – autostrăzi și drumuri expres. Va avea obiective clare și măsurabile și va lucra pentru accelerarea acestora.

Marin Griguță este un expert în domeniul său – inginer, are o experiență de peste trei decenii în managementul lucrărilor de infrastructură feroviară, rutieră și aeroportuară.

”Profesionalismul trebuie să devină regula”

A lucrat pentru companii mari de profil din Germania și Qatar, iar acum revine în România, fiind unul dintre primii specialiști care au spus „da” acestei provocări, pe care am numit-o „o nouă aventură frumoasă”.

Am cerut public profesioniștilor din domeniu să ni se alăture. Am primit sute de CV-uri, am derulat zeci de interviuri pentru a selecta experți, manageri de proiect, ingineri și proiectanți, care să se asigure că marile proiecte de infrastructură ale țării se desfășoară în bune condiții și la timp.

Prima misiune a directorului general este să formeze în jurul său o echipă de oameni competenți, să structureze noua companie și să o dezvolte pentru a livra mai rapid și mai eficient decât până acum proiectele din Master Planul de Transport al României.

Profesionalismul trebuie să devină regula, nu excepția, iar CNIR este una dintre garanțiile că reformăm sistemul din temelii.

O spun din nou: CNIR nu este o companie care să consume bani publici din bugetul de stat în plus, ci va avea ca sursă de finanțare o cotă-parte din veniturile realizate prin rovinietă.”, a scris Cătălin Drulă pe Facebook.

Sursa foto: Facebook.