Seniorii vor primi pensiile prin Poșta Română până pe 12 decembrie

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat că până în 12 decembrie, seniorii își vor primi pensiile prin Poșta Română. Cât despre cei care le încasează pe card, aceștia le vor primi după 12 decembrie.

„Din 4 decembrie suntem cu pensiile în plată. Factorii poştali, în perioada 4-12 decembrie, trebuie să le ducă pensionarilor pensiile care se plătesc prin Poşta Română.

Aproape jumătate dintre pensionarii României îşi primesc pensiile prin Poşta Română, iar pensionarii să ştie că undeva din 20-20 şi ceva noiembrie colegii noştri au făcut viramentul către Poşta Română în aşa fel încât la începutul lunii decembrie deja factorii poştali să înceapă să le ducă pensiile românilor. Cei care îşi primesc pensiile pe card trebuie să ştie că după 12 decembrie, ca de obicei, îşi vor primi pensiile pe card”, a declarat ea în cadrul emisiunii „Insider Politic” de la Prima TV.

Cei care beneficiază de beneficii și prestații sociale le vor primi de pe 8 decembrie

Simona Bucura Oprescu a adăugat că seniorii care beneficiază de beneficii și prestații sociale vor primi pensiile din data de 8 decembrie.

„Românii care beneficiază prin colegii noştri de la AJPIS de beneficii şi prestaţii sociale, alocaţii pentru copii, indemnizaţii şi aşa mai departe, toate drepturile pe care românii le au ca măsuri de la statul român de natura beneficiilor şi prestaţiilor sociale, acestea vor fi plătite ca şi până acum, începând cu data de 8 decembrie şi nu au niciun motiv de îngrijorare. Banii vor veni la timp”, a spus aceasta.

De la 1 ianuarie 2024, pensiile vor crește cu rata inflației

Tot la Prima TV, ministrul Muncii a anunțat că de la 1 ianuarie 2024, pensiile tuturor românilor vor crește cu rata inflației.

„De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8 la sută. Din septembrie, avem aici formula elveţiană care spune aşa: că formula de majorare a pensiilor este rata inflaţiei din anul precedent plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut pentru 2024. Asta înseamnă că punctul de pensie va creşte de la 1.785 lei la 2.031 lei la toţi românii de la 1 ianuarie”, a declarat ea în emisiunea „Insider Politic”.

Oficialul a adăugat că potrivit noii legi, în viitor, pensiile se vor putea majora doar în luna ianuarie a fiecărui an.

Pensii mai mari pentru aproximativ cinci milioane de seniori

De la 1 ianuarie 2024, aproximativ cinci milioane de seniori vor beneficia de o majorare a pensiilor. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a oferit detalii în acest sens, joi, pe 7 decembrie.

Guvernul a luat această decizie în contextul creșterii costurilor de viață și al inflației. Scopul este de a asigura un nivel de trai decent pentru pensionari.

Va crește, de asemenea, indemnizația minimă. Aceasta va ajunge la valoarea de 1.281 de lei. Această creștere va asigura o mai bună acoperire a nevoilor de bază ale pensionarilor, în special pentru cei cu venituri reduse.

Guvernul a luat această decizie în contextul creșterii costurilor de viață și al inflației, pentru a asigura un nivel de trai decent pentru pensionari.

Va crește, de asemenea, indemnizația minimă. Aceasta va ajunge la valoarea de 1.281 de lei. Această creștere va asigura o mai bună acoperire a nevoilor de bază ale pensionarilor, în special pentru cei cu venituri reduse. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.