ALDE a scris, marți, pe Facebook, că nu au votat pentru actualul Guvern ca să introducă teme parazitare în societate. În mesajul transmis se mai arată și că cei din ALDE susțin că alegerile anticipate nu aduc nimic bun societății.

„Le reamintim celor din partidul de guvernământ că au primit votul nostru la învestire ca să guverneze și nu ca să introducă teme parazitare în societate. Declarațiile prim-vicepreședintelui PNL cu privire la iminența alegerilor anticipate nu fac decât să creeze nervozitate în societate și îngrijorare în mediul de afaceri.

Atunci când era în opoziție, PNL vorbea despre nevoia de predictibilitate în mediul de afaceri. Ce s-a schimbat în mai puțin de o lună și jumătate? Asemenea declarații nu fac decât să determine companiile prezente în România să-și amâne investițiile și planurile de dezvoltare. Fiecare asemenea declarație nu face decât să alunge investitorii și să lipsească românii de noi locuri de muncă”, se arată în mesajul postat de ALDE pe Facebook.

ALDE nu susține alegerile anticipate

Partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu a mai scris și că ALDE nu va susține deciziile Guvernului. Din punctul lor de vedere un asemenea plan va duce România într-o perioadă grea din punct de vedere politic, fără ca cetățenii acestei țări să aibe ceva de câștigat.

„ALDE nu intră în asemenea aventuri politice doar pentru ca un partid să-și mai mărească cu câteva procente zestrea electorală. Nu ne asociem unui asemenea plan care e clar că va împinge România într-o perioadă de instabilitate politică din care românii nu au nimic de câștigat. Dacă prim-vicepreședintele partidului de guvernământ vrea să compenseze lipsa de experiență prin acțiuni teribiliste și instaurare de haos, sperând că pescuitul în ape tulburi e o soluție, noi nu intrăm în asemenea joc”, a subliniat ALDE, pe Facebook.

Cine sunt cei care susțin anticipatele?!

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, a anunțat, luni, că PNL poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea alegerilor anticipate,  ce vor avea loc până în aprilie 2020.

Liberalul a anunțat că grupul de nouă parlamentari demisionari din Pro România vor susține anticipatele.

Pe de altă parte, și liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că susține organizarea anticipatelor cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, în timpul unei vizite în județul Vâlcea, că este nevoie de alegeri anticipate pentru că „este foarte dificil, cu actualul Parlament, să se adopte legi care să fie legile așteptate de oameni”.