Potrivit acestuia, Ludovic Orban urmează să-și anunțe demisia în luna februarie. PNL vrea alegeri anticipate.

Rareș Bogdan a declarat, astăzi, la Antena 3 că tot Ludovic Orban va fi premier, în urma alegerilor anticipate. PNL mai are nevoie de 24 de voturi pentru a fi siguri de demersul lor și că, atunci când le vor avea, vor declanșa procedurile pentru alegerile anticipate.

„Ma bucur ca dl Hunor sustine ideea anticipatelor. De asemenea, domnii de al USR, domnii de la PMP si colegii de la ALDE, sustin. (Ne mai trebuie) aproximativ 24 de voturi. Sunt demisionarii de la Pro Romania, cei 8, plus independenti 6 si minoritati dar ne bazam doar pe 10-11, 5-6 sunt controlati de PSD. Le avem (voturile) si vom declansa aceste anticipate”, a completat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul a mărturisit că alegerile parlamentare anticipate se vor organiza „cel mai târziu în aprilie”. Acesta a mai adăugat că nu poate să anunțe el demisia premierului, dar că acesta va face anunțul „la momentul oportun”.

Kelemen Hunor susține anticipatele

„Eu am vorbit cu domnul Ludovic Orban acum câteva zile, înainte de a închide sesiunea parlamentară și i-am spus că din punctul meu de vedere, organizarea alegerilor anticipate se poate face înainte de locale, cu două săptămâni, cu trei săptămâni, cu o săptămână, în funcție de calendar și eu susțin organizarea alegerilor anticipate, din mai multe motive”, a afirmat Kelemen Hunor, luni, la RFI.