Deputatul PSD Marius Budăi a anunţat, marţi, că îşi va da demisia în ultima zi de mandat, astfel încât să nu întrunească „condiţia legală” pentru acordarea pensiei speciale.

,,Refuz pensia specială de parlamentar. Îmi voi da demisia în ultima zi de mandat, astfel încât să nu întrunesc condiția legală pentru acordarea pensiei speciale. Cum m-aș putea uita în ochii părinților și bunicilor noștri dacă aș primi o astfel de pensie specială? Ca deputat am votat în Parlament toate inițiativele legislative prin care se anulau, se tăiau sau se supraimpozitau pensiile speciale. Mereu a apărut un obstacol, un blocaj. PNL ar fi putut da pe loc o ordonanță de urgență prin care supraimpozitarea pensiilor speciale ar fi intrat imediat în vigoare. Nu au făcut-o pentru că sunt demagogi și, de fapt, tânjesc la aceste pensii NEMERITATE! Eu nu sunt așa! Refuz pensia specială din respect pentru toți pensionarii din Botoșani și din România”, a scris Marius Budăi pe Facebook. El a adăugat că PNL ar fi putut da „pe loc” o ordonanţă de urgenţă prin care supraimpozitarea pensiilor speciale ar fi intrat imediat în vigoare.

Încă un deputat PSD își anunță demisia

Deputatul PSD Răzvan Cuc a anunţat, marţi,  că va demisiona din Camera Deputaţilor în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială.

„Toţi suntem egali! Nu vreau pensie specială! Spunem ‘STOP’ privilegiaţilor sistemului de pensii! Pentru un stat sănătos există un singur principiu corect: cât contribui, atât primeşti la pensie! Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia de pensie specială. Beneficiarii pensiilor speciale sunt doar parlamentarii care au cel puţin un mandat întreg. Nu am nevoie de astfel de privilegii, nu vreau să beneficiez de pensie specială! Susţin impozitarea pensiilor speciale, singura variantă constituţională pentru a stopa aceste beneficii care nu fac altceva decât să producă inechităţi în sistemul de pensii. Sunt curios dacă şi colegii mei din Parlament – Mugur Cozmanciuc (PNL), Laurenţiu Leoreanu (PNL), Eugen Ţapu Nazare (PNL) şi Iulian Bulai (USR) îşi asumă o astfel de decizie. Sau ne demonstrează încă o dată că sunt susţinători ai pensiilor speciale”, a declarat parlamentarul social-democrat. Răzvan Cuc deschide lista PSD Neamţ pentru Senat la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

PNL cere abrogarea pensiilor speciale

Răspunsul a venit ca urmare a solicitării PNL privind dezbaterea în regim de urgență a inițiativei legislative care prevede abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, despre care liderul deputaților PNL, Florin Roman, a spus că este blocată de PSD. Acesta a susținut că, în cazul această inițiativă nu va fi votată, angajamentul PNL este ca în prima zi de lucru a noii legislaturi prima lege pe care o va abroga va fi cea referitoare la pensiile speciale ale parlamentarilor.

,,Din punctul de vedere al PNL, singura soluție pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor o reprezintă abrogarea capitolului XI din statutul senatorilor și deputaților.  PNL a depus inițiativa în luna mai. Solicităm tuturor partidelor să susțină solicitarea PNL și să dăm un vot în comisie și în plen pentru abrogarea acestor indemnizații pentru limita de vârstă”, a declarat Florin Roman