Liderul PSD Marcel Ciolacu a dezvăluit cine i-ar putea lua locul lui Ludovic Orban, în cazul în care social-democrații câștigă alegerile parlamentare.

Potrivit acestuia, există trei persoane importante pentru funcția de premierl al țării. Printre acestea se numără fostul ministru Mihai Tudose, Sorin Grindeanu și Vasile Dâncu. De asemenea, Ciolacu a mai menționat că lista poate continua, iar social democrații sunt pregătiți.

”Sunt mai mulţi colegi care pot ocupa această funcţie de prim-ministru. Este şi domnul Sorin Grindeanu, şi domnul Mihai Tudose, şi domnul Vasile Dâncu şi mulţi alţii. Încercăm să ne creionăm o echipă cât mai bună, cât mai mulţi specialişti”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena3.

Care sunt propunerile PSD

Totodată, liderul PSD a mai vorbit și despre cine ar urma să ocupe funcțiile din Minister. Potrivit acestuia, Alexandru Rafila este pe listă pentru a ocupa funcția de ministru al Sănătății. De asemenea, la Ministerul Educației, profesorul Azamfirei este candidatul PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre situația de la Finanțe, unde domnul Cristi Socol ar urma să ocupe funcția de ministru. El a mai adăugat că PSD-ul încearcă să găsească cele mai bune soluții pentru ca românii să fie pe deplin mulțumiți.

”Normal că domeniul sănătăţii va rămâne prioritar. Mai mult ca sigur o să mergem cu domnul Rafila, la Educaţie o să venim cu propunerea domnului profesor Azamfirei, iar la Finanţe o să vedem cu domnul Cristi Socol. Cred că aceste domenii sunt cele mai importante pentru România în viitor.

După cum vedeţi, venim cu trei nume noi, nu neapărat pesedişti vechi. Căutăm soluţii pentru români, cu oameni recunoscuţi în domeniul lor de activitate”, a mai adăugat Marcel Ciolacu. 

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea