Guvernul PNL a mărit pensiile a milioane de români cu 14% încă din luna septembrie. Deși legea prevedea ca acestea să crească cu 40% pandemia de coronavirus a lovit crunt economia românească. Acum, ministrul Muncii, Violeta Alexandru vine cu date noi.

Crește punctul de pensie?!

Violeta Alexandru spune că PNL este decis ca și în anii viitori să existe o creștere, o creștere care poate fi susținută în buget. „Noi nu vindem iluzii oamenilor, nu aruncăm în stânga și în dreapta cu procente doar pentru că ne dorim să fim simpatici în ochii oamenilor. Suntem niște oameni responsabili și căutăm soluții, dar întotdeauna ne uităm cu posibilitățile bugetare și nu mințim pe nimeni”, a dezvăluit ministrul în direct la România TV.

Mai mult, Violeta Alexandru a vorbit și despre punctul de pensie. „Suntem în strânsă colaborare eu și domnul ministru Cîțu, vom vedea la finalul anului care este proiecția pentru anul viitor. Intenția noastră este ca pensiile să crească în continuare, o spun foarte clar.

Aceste calcule se fac alături de colegii de la Finanțe, ca să poată avea ce calcula, adică să poată să aibă în buget o situație încurajatoare pentru anul viitor. Obiectivul nostru, după ce am mărit pensiile, așa cum ne-am și angajat, obiectivul nostru imediat a fost să sprijinim angajații și angajatorii.

Pentru mine este un semn încurajator faptul că avem în acest moment 5.588.000 de angajați activi. Asta înseamnă o creștere cu 7.000 față de luna precedentă. Ce îmi arată mie acest lucru? Îmi arată că toate măsurile guvernului vin în sprijinul angajaților și angajatorilor.

Subliniez încă o dată: plățile care se fac din buget sunt plăți făcute din munca celor care în acest moment activează în România. La ei ne uităm, așa cum ne-am uitat cu respect și la pensionari, la ei ne uităm să găsim soluții să îi ajutăm în continuare pentru a nu-și pierde locurile de muncă, pentru a avea în continuare un venit și, bineînțeles, pe baza muncii lor, pentru a exista contribuții la buget.

Prin urmare, la finalul anului, până în finalul anului, Ministerul Finanțelor va face o evaluare a impactului pe care pandemia l-a avut asupra celei de-a doua părți a anului în economie. Ca să pot să faci niște proiecții, trebuie să te sprijini pe toate aceste cifre care îți arată ce poate susține bugetul și pentru anul viitor. Noi nu mințim, vă spun încă o dată, noi nu păcălim și cred că cei care urmăresc viața politică și ceea ce se întâmplă în societate fac ușor diferența între promisiuni”, a mai spus Violeta Alexandru.