Guvernul PNL nu are nici un plan pentru a gestiona pandemia de COVID-19, a declarat, joi, la Bacău, prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu.

„Vedem în fiecare zi cum gestionează această pandemie, vedem cum cazurile se înmulţesc de la o zi la alta. Astăzi iar avem peste 10.000 cazuri noi, peste 120 de morţi, peste 1.100 persoane aflate la ATI.

”Românii nu tolerează toate mojiciile”

Este o situaţie dramatică. Guvernul PNL nu are nici un plan pentru a gestiona pandemia. În primăvară, când au dat stare de urgenţă, ne-au băgat pe toţi în case pentru două luni spunându-ne că pregătesc sistemul sanitar pentru valurile care vor veni în pandemie. Asta este pregătirea pe care au făcut-o?

Eu nu cred că românii tolerează toate mojiciile, tot cinismul şi toate aberaţiile acestui guvern penelist. Sunt convins că le vor da ceea ce merită în 6 decembrie”, a spus Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreşedintele PSD a participat, joi, la inaugurarea pistei Aeroportului Internaţional „George Enescu” Bacău, investiţie în valoare de 35 milioane euro realizată din fonduri europene.

În context, Alexandru Rafila, candidatul PSD pentru alegerile parlamentare, a declarat joi c măsurile luate de Guvern privind închiderea şcolilor şi a pieţelor nu au fost discutate cu specialiştii din comisiile tehnice înfiinţate pentru gestionarea crizei COVID-19.

”Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni”

”Noi nu putem să înlocuim Guvernul în decizie. Importanţa unor specialişti, a unor comitete tehnice este, evident, clară pentru toată lumea şi reflectă ceea ce se întâmplă în toate ţările din UE sau din alte zone civilizate ale lumii.

Există două comisii tehnice. Una este Grupul de suport tehnico-ştiinţific al CNSU, unde sunt mulţi medici de diverse specialităţi şi din diverse instituţii, şi nu numai medici.

Acest grup nu a mai fost convocat de vreo două luni. Există şi Comisia ştiinţifică COVID-19 a Ministerului Sănătăţii care se întruneşte lunar sau de câte ori e solicitată.

Noi chiar şi astăzi vom avea o discuţie şi facem tot ce putem încât să îmbunătăţim opţiunile terapeutice, să propunem îmbunătăţirea modului de testare, testarea periodică a personalului medical.

Închiderea şcolilor primare sau închiderea pieţelor nu au fost discutate în cele două comisii despre care v-am spus şi cu atât mai puţin în cea de la CNSU”, a afirmat Rafila.