Mai precis este vorba despre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta a contractat noul coronavirus la începutul acestei săptămâni, ulterior fiind spitalizat.

Totuși, biroul prezidențial nu a fost disponibil pentru a comenta informaţia.

La începutul săptămânii, Zelenski posta un mesaj pe Twitter prin care informa că a primit un test pozitiv pentru coronavirus.

„Nu există oameni norocoşi pentru care Covid-19 să nu fie un pericol. În pofida tuturor măsurilor, am primit un rezultat pozitiv”, a anunţa Volodimir Zelenski prin Twitter.

„Mă simt bine şi iau multe vitamine. Promit să intru în izolare, dar voi continua să lucrez. Voi depăşi această boală, aşa cum fac cei mai mulţi oameni. Va fi bine”, a precizat preşedintele Ucrainei.

Soția sa a avut coronavirus

Și soția sa, Olena Zelenski, a fost spitalizată câteva săptămâni după ce s-a infectat cu coronavirus în luna iunie, la o zi după un record de cazuri noi de infectare.

La acea vreme, aceasta preciza pe pagina sa de Facebook că testele soțului și al copiilor ei au ieșit negative.

Mai mult decât atât, aceasta spunea că se simte bine și că este tratată la domiciliu, în izolare faţă de restul familiei. Ea le-a cerut compatrioţilor săi să rămână vigilenţi şi să poarte măşti de protecţie în public, dând asigurări că familia sa „continuă să respecte toate regulile” de prevenţie.

Persoanele care nu au mască vor fi amendate

Vineri, Parlamentul Ucrainei a votat impunerea de amenzi pentru persoanele care nu poartă mască în clădirile publice şi în transportul în comun, pe fondul extinderii fulgerătoare a pandemiei de coronavirus în Ucraina.

Astfel, absenţa măştii în magazine, muzee, sălile de sport sau biserici va fi pasibilă de amenzi situate între 5 şi 7,5 euro, potrivit legii votate de deputaţii acestei ţări, una dintre cele mai sărace din Europa.