Numărul total de cazuri de coronavirus înregistrate în Italia de la începutul pandemiei a depăşit un milion miercuri, a anunţat ministrul Sănătăţii, potrivit The Guardian.

Aproape 32.961 de noi infecţii au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, mai puţin faţă de 35.098 cazuri raportate marţi.

Crește numărul deceselor

Ministrul Sănătăţii a raportat 623 de decese legate de Covid-19, mai multe faţă de 580 cu o zi înainte şi cea mai mare cifră înregistrată din 6 aprilie.

În total, 42.953 de oameni au murit în Italia din cauza virusului de la apariţia lui în februarie, scrie news.ro.

Între timp, Spania a depăşit miercuri pragul de 40.000 de decese legate de COVID-19 înregistrate oficial de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii, relatează AFP.

Ţara a înregistrat miercuri 311 noi decese, atingând un total de 40.105 de morţi de la începutul pandemiei, alăturându-se statelor europene cele mai îndoliate.

Situația în Franța și Marea Britanie

Franţa a atins acest prag de 40.000 de morţi în urmă cu mai puţin de o săptămână, iar Regatul Unit l-a atins miercuri pe cel de 50.000 de morţi.

Cu o zi în urmă, Spania a atins recordul de decese în 24 de ore de după venirea celui de al doilea val de coronavirus, cu peste 400 de noi decese.

Pe 25 octombrie, guvernul a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID.

Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a exclus această eventualitate pentru moment, estimând că trebuie mai întâi să vadă rezultatele măsurilor luate până în prezent.

Cu peste 1,4 milioane de cazuri înregistrate oficial, Spania este una dintre ţările europene cu cel mai mare număr de infectări.