„În fiecare zi, gestionarea crizei de către Guvern se dovedeşte greşită, iar situaţia se înrăutăţeşte. Tot mai mulţi români se îmbolnăvesc, îşi pierd slujbele, mijloacele de trai şi, mai ales, speranţa.

De aceea am decis să trimit astăzi două scrisori, una la Cotroceni şi cealaltă la Palatul Victoria, celor doi lideri care răspund de soarta Guvernului eşuat, domnilor Iohannis şi Orban. PSD face acest lucru dintr-un singur motiv, să ofere programul nostru concret de măsuri pentru a rezolva criza sănătăţii şi a face ca sănătatea, economia şi viaţa noastră să revină din nou la normal.

Spre deosebire de PNL, PSD a construit un plan cuprinzător de acţiune pe care suntem gata să-l aplicăm din prima zi a guvernării, dacă poporul român ne dă onoarea şi încrederea de a conduce naţiunea”, a spus Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD.

PSD s-a schimbat profund

El a adăugat că în ultimele luni PSD „s-a schimbat profund”, a venit cu idei noi, cu oameni noi şi s-a concentrat pe deciziile cu care „să îi apere pe români”.

„Suntem partidul oamenilor şi suntem pregătiţi să scoatem ţara din această beznă a pandemiei. Am reunit cei mai buni profesionişti din domeniul sănătăţii pentru a elabora un plan concret care să oprească pandemia, iar azi oferim planul nostru PNL dintr-un motiv simplu: nu putem aştepta încă o lună, deoarece avem un adevăr pe care nu-l contestă nimeni – au scăpat total de sub control pandemia şi nu au niciun plan.

De asemenea, oferim planul nostru PNL ca semn al angajamentului nostru profund faţă de naţiune. Sănătatea şi bunăstarea oamenilor din România trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Într-o perioadă în care pandemia este dezlănţuită şi scăpată de sub control de Guvernul Orban – Iohnnis, sănătatea poporului nostru nu a fost niciodată mai importantă.

Acum, mai mult ca oricând, românii şi ţara au nevoie de o conducere puternică, implicată, şi de un plan real pentru a lupta şi a câştiga lupta cu pandemia”, a menţionat el.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea