Rareș Bogdan îl dinamitează pe Ludovic Orban! A jucat în detrimentul PNL

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), europarlamentarul Rareș Bogdan, a declarat la Antena 3 că Ludovic Orban a jucat în detrimentul PNL. Cu toate acestea, europarlamentarul spune că nu poate să îl acuze de trădare pe fostul premier.

Mai mult decât atât, acesta a spus că este dezamăgitor faptul că Ludovic Orban dorește să dea jos propriul guvern cu ajutorul USR-PLUS și AUR.

„A jucat cu USR si AUR in detrimentul PNL si al premierului. Ce a facut domnia sa e un joc in favoarea celor care doresc motiunea de cenzura. Nu-l acuz de tradare, nu-mi permit sa fiu atat de dur, dar e dezamagitor ca vrea sa dea jos propriul guvern cu ajutorul USR si AUR. Dl Orban joaca cu un comportament tipic PSD. Mi se pare absolut socant ca Orban se grabea mai mult ca USR cu discutarea acestei motiuni”, a declarat Rareș Bogdan.

Motivul pentru care Ludovic Orban nu a votat moțiunea de cenzură

Amintim că președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a precizat că pentru Comisia de statut nu există nicio compentență în verificarea validității semnăturilor unei moțiuni de cenzură. Din acest motiv, fostul premier Ludovic Orban nu a votat în  Birourile permanente reunite transmiterea către această Comisie a cererii liderului grupului PNL din Senat, Daniel Fenechiu.

”După ce s-a votat ordinea de zi, PSD a decis să-și retragă cei 8 reprezentanți din ședința Birourilor Permanente reunite.

S-a dezbătut punctul 2 al ordinii de zi, cererea PNL de a se trimite către Comisia de Statut verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură USR PLUS – AUR. Au fost 18 membri ai BPR prezenți, au votat pentru 9 membri, 7 împotrivă și 2 parlamentari au fost prezenți și nu au votat: Ovidiu Ganț și subsemnatul.

Propunerea de verificare nu a fost adoptată, pentru că trebuia minimum jumătate din cei prezenți. După acest vot, parlamentarii PNL au plecat din sală, ceea ce înseamnă că nu am mai avut cvorum pentru a stabili calendarul moțiunii de cenzură..”, a spus Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea