În timp ce varianta Omicron a coronavirusului face ravagii la nivel mondial și se extinde în continuare, Bill Gates are un cu totul alt scenariu pentru următoarea perioadă.

Mai exact, potrivit acestuia, în momentul în care valul actual se va diminua, țările se pot aștepta să înregistreze “mult mai puține cazuri” în 2022. Precizările lui Bill Gates au fost făcute în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri pe Twitter cu Devi Sridhar, președinte al catedrei de sănătate publică globală de la Universitatea din Edinburgh.

Totodată, cofondatorul Microsoft a mai adăugat că în momentul în care se va întâmpla acest lucru noul coronavirus poate fi cel mai probabil „tratat mai mult ca gripa sezonieră”.

De menționat este faptul că teoria lui Bill Gates este susținută și de alți specialiștii din domeniul sănătății. În ultima vreme, aceștia au susținut că răspândirea rapidă a variantei Omicron, deși este la rându-i periculoasă, ar putea „îmbogăți” suficient de mulți oameni cu așa-numita „imunitate naturală” pentru a ajuta la direcționarea pandemiei Covid într-o fază „endemică” mult mai puțin severă.

În ceea ce privește previziunile lui Bill Gates, miliardarul susține că foarte multe persoane vor fi imunizate din cauza variantei Omicron. „Omicron va crea multă imunitate, cel puțin pentru anul viitor”, a spus acesta.

Pe de altă parte, el a mai adăugat că este important și momentul, în contextul în care țara trebuie să mențină un nivel de imunitate atât cu un vacin cât și cu trecerea prin boală.

Previziunea optimistă a lui Bill Gates

Miliardarul a mai adăugat că odată ce Covid-19 va ajunge în faza endemică, ar putea să fie nevoie de noi vaccinuri. „S-ar putea să fim nevoiți să ne facem vaccinuri anuale pentru Covid pentru o perioadă de timp, la fel ca cele anuale împotriva gripei”, a mai adăugat acesta.

De menționat este faptul că precizările lui Bill Gates vin în ciuda bilanțului tragic al pandemiei de coronavirus. Mai exact, în cursul zilei de luni SUA au raportat luni un număr record de 1,5 milioane de cazuri noi de Covid, înregistrând totodată un nou record de spitalizări.

Totodată, scenariul arată din ce în ce mai sumbru. Medicul Anthony Fauci, principalul consilier medical al președintelui Joe Biden, a estimat că de abia la sfârșitul lunii ianuarie, numărul infectărilor va ajunge la apogeu.

Referitor la opiniile optimiste a lui Bill Gates, specialiștii sanitari spun că acestea par să fie zădărnicite de o nouă variantă de Covid care să apară pe urmele tulpinii Omicron, mai ales dacă aceasta este mai severă sau mai transmisibilă decât orice altă variantă de până acum.

Miliardarul a scris că acest scenariu este poate improbabil, însă nu este imposibil, în contextul în care pandemia de coronavirus a venit mereu cu câte ceva nou.

„O variantă mai transmisibilă nu este probabilă, dar am fost surprinși de multe ori în timpul acestei pandemii”, a mai scris Gates.