Candidatul democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, ar urma să raporteze o colectă de fonduri record de peste 300 de milioane de dolari în luna august, relatează marţi ziarul New York Times, citând două persoane familiarizate cu chestiunea, relatează Reuters.

Biden, care îl devansează pe preşedintele republican Donald Trump în majoritatea sondajelor de opinie în perspectiva alegerilor de la 3 noiembrie, a strâns donaţii în valoare de 140 de milioane de dolari în iulie.

Stafful lui Trump nu a anunţat până acum ce fonduri a strâns în august

Se anticipa o creştere a donaţiilor în urma Convenţiei naţionale democrate şi a nominalizării pentru funcţia de vicepreşedinte a senatoarei Kamala Harris în luna august, comentează Reuters.

Biden şi grupurile aliate au strâns 70 de milioane de dolari în timpul convenţiei partidului, care a avut loc în mediul online între 17 şi 20 august, anunţase anterior stafful său de campanie.

Stafful lui Trump, care a adunat 156 de milioane de dolari în iulie, nu a anunţat până acum ce fonduri a strâns în august.

New York Times a precizat că sursele sale nu cunoşteau care va fi suma finală pentru luna august, dar că probabil va fi cea mai mare adunată vreodată de un candidat într-o lună. Cotidianul nu şi-a precizat sursele.

Se lucrează la finalizarea valorii exacte a donaţiilor

Un purtător de cuvânt al echipei de campanie a lui Biden a declarat că nu va confirma pentru moment suma anunţată şi că încă lucrează la finalizarea valorii exacte a donaţiilor pentru luna august.

Pe 18 august, Joe Biden a fost nominalizat oficial candidatul Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, în cadrul cărora se va confrunta cu Donald Trump.

”Vă mulţumesc foarte, foarte mult. Din toată inima. Mulţumesc tuturor, înseamnă totul pentru mine şi familia mea (…)”, a afirmat fostul vicepreşedinte american, într-un mesaj video, după finalizarea numărării delegaţilor.

„Este onoarea vieții mele”, a completat Biden.