Este oficial. În ciuda tuturor zvonurilor, cel mai puternic om al lumii va candida pentru un nou mandat la Casa Albă. Donald Trump a fost validat de către republicani și intră în luptă cu Joe Biden, candidatul stângii democrate.

Donald Trump intră în cursă pentru un nou mandat la Casa Albă

Convenţia Partidului Republican din SUA se va încheia joi noaptea. După ultimele discursuri, preşedintele Donald Trump urmează să accepte oficial nominalizarea drept candidat al partidului pentru un nou mandat la Casa Albă, din nou în tandem cu vicepreşedintele Mike Pence, transmite dpa.

Trump va vorbi în direct în faţa publicului pe Peluza de Sud a Casei Albe. Convenţia desfăşurată la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-a desemnat în unanimitate drept candidat încă de luni, în prima din cele patru zile ale evenimentului. Din cauza epidemiei de coronavirus nu s-au organizat adunări numeroase.

Înainte de discurs, preşedintele urma să viziteze Agenţia Federală de Management al Urgenţelor, pentru a fi informat despre evoluţia uraganului Laura, unul din cele mai puternice din ultimele decenii, care a lovit joi statul Louisiana. În acelaşi timp, în SUA continuă protestele împotriva violenţei şi rasismului poliţiei, după ce Jacob Blake, un bărbat de culoare, a fost împuşcat de poliţişti la Kenosha, în statul Wisconsin.

Pence şi-a ţinut discursul de acceptare a nominalizării încă de miercuri, susţinând forţele de ordine şi promiţând restabilirea legii pe străzi. El a continuat o temă din zilele precedente: atacul la adresa fostului vicepreşedinte Joe Biden, acum contracandidat al lui Trump din partea Partidului Democrat. Pence l-a prezentat pe Biden ca pe un socialist radical şi le-a transmis compatrioţilor săi: „Nu veţi fi în siguranţă în America lui Joe Biden”.

Joi se va mai adresa electoratului republican Ivanka Trump, fiica preşedintelui. Alţi membri ai familiei au încercat deja să îmbunătăţească imaginea lui Trump.

Convenţia republicană a urmărit să pună accentul pe economie, un domeniu în care preşedintele stă relativ bine – sau cel puţin stătea, înainte de criza coronavirusului. Economia americană este acum în recesiune, cu procentaj al ratei şomajului de ordinul zecilor, conform Agerpres.