Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, lansează noi acuzaţii voalate la adresa contracandidatului său în alegeri, Joe Biden. Vorbind despre suspiciunile sale în legătură cu adversarul său democrat, Trump a afirmat miercuri că va cere un „test antidoping” înaintea dezbaterii cu Biden, scrie AFP.

Liderul de la Casa Albă nu a adus vreun element tangibil, însă a subliniat, într-un interviu acordat Washington Examiner, că a fost intrigat de îmbunătăţirea prestaţiilor lui Joe Biden în cursul primarelor democrate.

„Vom reclama un test antidoping”, a precizat Trump, uimit de performanţele fostului vicepreşedinte cu prilejul ultimei dezbateri în faţa lui Bernie Sanders, în luna martie a acestui an.

Întrebat dacă dispune de elemente concrete în sprijinul afirmaţiilor sale, preşedintele american a replicat: „Tot ce vă pot spune este că mă pricep la chestii de genul ăsta”.

„M-am uitat la el în timpul dezbaterilor cu toţi acei oameni (candidaţii la învestirea democrată). Era incompetent, dar împotriva lui Bernie a fost normal. Cum se poate explica asta?”, a spus Donald Trump.

Nu este pentru prima oară când Donald Trump vine cu astfel de acuzaţii. În toamna lui 2016, în plină campanie, omul de afaceri republican a făcut afirmaţii similare la adresa lui Hillary Clinton, lansând ipoteza că adversara sa democrată de la acea dată a recurs la droguri.

„Nu ştiu ce se întâmplă cu ea. La începutul ultimei dezbateri, era plină de viaţă, iar la final, abia s-a putut urca în maşină”, a lansat el atunci, în batjocură.

Prima dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden este prevăzută la 29 septembrie. Următoarele vor avea loc la 15 şi 22 octombrie.

Noi proteste violente în Statele Unite, după ce un alt afro-american a fost împuşcat de poliţişti

Pe de altă parte, referindu-se la protestele din statul Wisconsin, Donald Trump, a anunţat miercuri trimiterea de întăriri, trupe ale poliţiei şi soldaţi ai Gărzii Naţionale împotriva „jafurilor” comise la Kenosha, statul Wisconsin, unde doi bărbaţi au fost ucişi marţi, în cursul celei de-a treia nopţi de proteste violente, după ce poliţiştii din localitate l-au împuşcat de mai multe ori în spate pe Jacob Blake, un afro-american în vârstă de 29 de ani, în faţa celor trei copii ai săi. Acesta a supravieţuit după operaţie, însă a rămas paralizat, scrie Agerpres.

„Nu vom tolera jafurile, incendiile criminale, violenţa şi anarhia pe străzile americane”, a indicat preşedintele american pe Twitter, la trei zile după incident.

Donald Trump a indicat că guvernatorul democrat al statului Wisconsin, Tony Evers, a acceptat trimiterea, miercuri, a unor întăriri federale la Kenosha, un oraş cu 170.000 de locuitori situat pe malul lacului Michigan, între Milwaukee şi Chicago.

„Voi trimite poliţia federală şi Garda Naţională la Kenosha pentru a restabili LEGEA şi ORDINEA!”, a insistat miliardarul republican, care a făcut din aceasta una dintre temele campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie.