Donald Trump Jr., fiul actualului preşedinte al Statelor Unite, reaprinde conflictul cu rivalii chinezi pe tema pandemiei: el a dat vina pentru noul coronavirus pe Partidul Comunist Chinez. Mai mult, Trump Jr. l-a luat în derâdere pe Joe Biden, contracandidatul tatălui său la alegerile prezidenţiale din SUA, numindu-l “Beijing Biden” şi afirmând că el este candidatul preferat al gigantului asiatic, relatează marţi dpa.

Fiul preşedintelui Donald Trump a încercat, prin discursul său, să apere gestionarea pandemiei de către tatăl său, susţinând că acesta a “a acţionat rapid”. Donald Trump Jr. l-a atacat dur pe candidatul democrat la prezidenţiale, afirmând că o victorie a lui Biden în alegeri ar “opri recuperarea noastră economică” şi va conduce la mai multe închideri ale economiei.

Mai mult, “Biden vrea de asemenea să aducă mai mulţi imigranţi ilegali pentru a lua locuri de muncă de la cetăţeni americani”, a mai spus Trump Jr.

Donald Trump Jr. s-a concentrat în unele părţi ale discursului său şi pe aşa-numitele “războaie culturale” din Statele Unite, acuzându-i pe democraţi că încearcă să reducă la tăcere libertatea de exprimare şi “să ne intimideze în supunere”. În plus, fiul preşedintelui şi-a acuzat rivalii democraţi că duc o campanie împotriva religiei, transmite Agerpres.

La rândul său, preşedintele Donald Trump a adoptat luni un ton sumbru în intervenţia din prima zi a Convenţiei Naţionale Republicane, după ce a fost învestit oficial drept candidat al Partidului Republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, avertizând fără dovezi că s-ar putea confrunta cu “alegeri măsluite” în noiembrie, aminteşte Reuters.

Donald Trump a intrat în cursă pentru un nou mandat prezidențial

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a asigurat numărul de voturi necesare pentru învestirea oficială în poziţia de candidat oficial al Partidul Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, transmit Reuters şi AFP.

Fără nicio surpriză, cei aproximativ 330 delegaţi republicani reuniţi la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-au desemnat pe Trump drept candidatul Partidului Republican, în prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni.

Unul câte unul, reprezentanţii republicani ai fiecăruia dintre cele 50 de state şi-au anunţat sprijinul pentru preşedinte, începând în ordine alfabetică cu statul Alabama. Pragul de 1.276 de voturi necesare pentru desemnare a fost atins la puţin timp după prânz, ora locală.