Vestea anului pentru cel mai puternic om din lume. Este oficial! Donald Trump a intrat în cursă pentru un nou mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii. Republicanii îl susțin pe Trump în noua cursă prezidențială în care speră să-l spulbere pe candidatul stângii democrate, Joe Biden.

Donald Trump nu a avut absolut nicio problemă în interiorul Partidului Republican, deși în ultimele zile apăruseră mai mulți contestatari ai acestuia. Astfel, Trump speră să continue tradiția ultimilor ani și să câștige și al doilea mandat de președinte, așa cum s-a întâmplat și cu ultimii săi predecesori.

Donald Trump a intrat în cursă pentru un nou mandat prezidențial

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a asigurat numărul de voturi necesare pentru învestirea oficială în poziţia de candidat oficial al Partidul Republican la alegerile prezidenţiale din SUA din 3 noiembrie, transmit Reuters şi AFP.

Fără nicio surpriză, cei aproximativ 330 delegaţi republicani reuniţi la Charlotte, în statul Carolina de Nord, l-au desemnat pe Trump drept candidatul Partidului Republican, în prima zi a Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni.

Unul câte unul, reprezentanţii republicani ai fiecăruia dintre cele 50 de state şi-au anunţat sprijinul pentru preşedinte, începând în ordine alfabetică cu statul Alabama. Pragul de 1.276 de voturi necesare pentru desemnare a fost atins la puţin timp după prânz, ora locală.

Potrivit AFP, la câteva minute după nominalizare Trump a ajuns la Charlotte.

Într-un mesaj pe Twitter de la bordul Air Force One, el s-a arătat indignat că posturile de televiziune CNN şi MSNBC nu transmit în direct această procedura de vot, stat cu stat.

”Fake News! Iată cu cine trebuie să lupte Partidul Republican”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Anterior, Mike Pence a fost la rândul său redesemnat de Partidul Republican drept candidat la funcţia de vicepreşedinte al SUA.

”America are nevoie de încă patru ani cu Donald Trump la Casa Albă”, a spus Mike Pence într-un scurt discurs, conform Agerpres.