Prima Doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, şi-a lăudat marţi soţul, în special răspunsul acestuia la „teribila pandemie” de COVID-19, şi a insistat că „avem nevoie de încă patru ani ca soţul meu să fie preşedintele nostru”, relatează France Presse.

„Nu este un om politic tradiţional. Nu doar vorbeşte, el obţine rezultate”, a declarat Melania Trump, care nu a uitat să critice de mai multe ori atitudinea media, ca un ecou al atacurilor repetate ale preşedintelui american.

Melania Trump a insistat pe impactul COVID-19 în SUA

În a doua zi a Convenţiei Republicane unde noul coronavirus a fost rar menţionat, fosta manechină de origine slovenă, în vârstă de 50 de ani, a făcut diferenţa insistând asupra ravagiilor cauzate de virus.

„Din martie, vieţile noastre s-au schimbat radical (…). Ştiu că mulţi oameni sunt îngrijoraţi, vreau să ştiţi că nu sunteţi singuri”, a declarat ea din grădina Casei Albe.

Promiţând că „Donald” va face tot posibilul să aibă grijă de toţi cei afectaţi, Melania Trump a denunţat „atacurile” taberei democrate şi „bârfele difuzate” de mass-media.

Melania a încercat să facă uitat, prin acest discurs, fiasco-ul din 2016

Mai sunt zece săptămâni până la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, iar discursul celei de-a treia soţii a lui Donald Trump era mult aşteptat. Foarte discretă de la venirea sa la Casa Albă, Melania Trump nu a făcut niciodată o astfel de pledoarie pentru soţul său, mai mare cu 24 de ani, scrie Agerpres.

Odată cu citirea acestui discurs, prima-doamnă speră de asemenea să fie uitat fiasco-ul din 2016. Primul ei mare discurs la convenţia republicană în care a preluat pasaje întregi dintr-un discurs al unei alte Prime Doamne, mult mai prezentă: Michelle Obama.

La fel ca în prima seară, familia preşedintelui a ocupat un loc central, cu discursurile copiilor săi născuţi din căsătorii anterioare: Eric şi Tiffany Trump (36 şi respectiv 26 de ani).

Luni, fiul cel mare al preşedintelui american, Donald Trump Jr, a rezumat viitoarele alegeri prezidenţiale – o alegere între „biserică, muncă şi şcoală” şi „revoltă, jafuri şi vandalism”, dar a lăudat şi reacţia administraţiei Trump la virusul „venit din China”.

Miliardarul va accepta oficial şi pentru a doua oară nominalizarea partidului său joi, într-un discurs în grădina Casei Albe.