Majoritatea delegaţilor democraţi l-au ales pe fostul vicepreşedinte pentru a se confrunta cu miliardarul republican, în a doua zi a convenţiei partidului, organizată la Milwaukee (nord) dar în întregime virtuală din cauza coronavirusului, potrivit agerpres.ro

„Vă mulţumesc din toată inima”, a reacţionat Biden, în vârstă de 77 de ani, într-un mesaj video în direct. El urmează să accepte nominalizarea joi, în timpul discursului de închidere a Convenţiei Naţionale Democrate.

Alţi doi foşti preşedinţi, Jimmy Carter, în vârstă de 95 de ani, şi Bill Clinton, 73 de ani, au fost vedetele celei de-a doua nopţi.

Soţia lui Joe Biden, Jill, urmează să evoce curajul soţului ei care a trecut prin două tragedii, moartea primei sale soţii şi a fiicei într-un accident de maşină în 1972, apoi a fiului său cel mare, Beau, de cancer în 2015.

Pentru a marca capacitatea lui Joe Biden de a-i unifica pe moderaţii din ambele tabere, convenţia urmează de asemenea să difuzeze mesajele unor republicani respectaţi: fostul general Colin Powell, ministrul apărării lui George W. Bush, şi Cindy McCain, văduva senatorului decedat în 2018 John McCain, un erou al războiului din Vietnam pe care Trump îl detesta.

Barack Obama este programat să vorbească miercuri seara, după co-listiera lui Biden, Kamala Harris.

Acuzațiile aduse la adresa lui Joe Biden

La rândul său, nerăbdător să nu-i lase pe democraţi să atragă toată atenţia presei, Donald Trump îşi concentrează eforturile asupra statelor americane cheie.

După Minnesota şi Wisconsin luni, el a vizitat Iowa şi Arizona marţi. Cu această ocazie, el şi-a reînnoit atacurile din ce în ce mai puternice asupra celui pe care l-a poreclit „Sleepy Joe” („Joe adormitul”).

„Joe Biden este marioneta stângii radicale”, a acuzat el, pentru a-şi mobiliza electoratul conservator. „Merge dincolo de socialism”, a adăugat Trump.

„China vrea neapărat ca el să câştige! Iranul vrea neapărat ca el să câştige!”, a declarat Trump în aplauze, dându-se drept un negociator fără compromisuri.