„Este o persoană slabă, a fost slab toată viaţa. Nu ar trebui să candideze la preşedinţie”, a subliniat Donald Trump despre Biden într-un interviu pentru Fox News, adăugând că democratul nu ar fi capabil să calmeze revoltele din SUA.

Incidente în mai multe orașe americane, caracterizate prin violență și vandalism

După ce a susţinut că nu doreşte să discute despre Biden, Trump a abordat o altă temă, conform căreia fostul vicepreşedinte, este o unealtă a aşa-numiţilor socialişti radicali din Partidul Democrat.

De asemenea, preşedintele SUA a făcut aluzie la o conspiraţie: „Oameni de care nu aţi auzit niciodată. Oameni din umbra întunecată”, a răspuns el la o întrebare despre presupuşii manipulatori ai celui care încearcă să îi ia locul la Casa Albă.

Donald Trump a vorbit şi despre cei care „controlează străzile” şi alţi „bandiţi” în „uniforme negre, cu arme”. Comentariile sale sunt legate de incidentele din mai multe oraşe americane, caracterizate prin violența și vandalismul protestatarilor, un subiect care domină dezbaterea politică înaintea alegerilor prezidenţiale.

Donald Trump reacționează la demisia care a uimit o lume întreagă

Mesaj impresionant al celui mai puternic om din lume. Donald Trump, președintele SUA, a fost foarte impresionat atunci când a aflat de demisia premierului japonez, Shinzo Abe.

Preşedintele american Donald Trump i-a adus vineri un omagiu premierului japonez Shinzo Abe, care şi-a anunţat intenţia de a demisiona din motive de sănătate, relatează AFP.

„Vreau să îmi exprim cel mai mare respect pentru premierul Shinzo Abe, un bun prieten al meu”, a spus preşedintele american la bordul Air Force One pe drumul de întoarcere de la un miting de campanie în New Hampshire.

„Avem o relaţie excelentă şi îmi pare sincer rău (pentru el), deoarece trebuie să fie vorba de ceva grav dacă pleacă”, a adăugat Donald Trump, care de la venirea sa la putere în 2016 s-a întâlnit cu Shinzo Abe de mai multe ori.

Ajuns la putere la sfârşitul lui 2012, Abe deţine recordul de longevitate în post pentru un prim-ministru japonez. La 65 de ani, el şi-a anunţat vineri intenţia de a demisiona, suferind de o boală inflamatorie cronică a intestinului.

Boala, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a fost deja unul dintre motivele pentru încheierea precipitată a primului său mandat de premier în 2007, după doar un an de exercitare a puterii, conform agerpres.ro