Mesaj impresionant al celui mai puternic om din lume. Donald Trump, președintele SUA, a fost foarte impresionat atunci când a aflat de demisia premierului japonez, Shinzo Abe.

Demisia lui Shinzo Abe l-a impresionat pe Donald Trump!

Preşedintele american Donald Trump i-a adus vineri un omagiu premierului japonez Shinzo Abe, care şi-a anunţat intenţia de a demisiona din motive de sănătate, relatează AFP.

„Vreau să îmi exprim cel mai mare respect pentru premierul Shinzo Abe, un bun prieten al meu”, a spus preşedintele american la bordul Air Force One pe drumul de întoarcere de la un miting de campanie în New Hampshire.

„Avem o relaţie excelentă şi îmi pare sincer rău (pentru el), deoarece trebuie să fie vorba de ceva grav dacă pleacă”, a adăugat Donald Trump, care de la venirea sa la putere în 2016 s-a întâlnit cu Shinzo Abe de mai multe ori.

Ajuns la putere la sfârşitul lui 2012, Abe deţine recordul de longevitate în post pentru un prim-ministru japonez. La 65 de ani, el şi-a anunţat vineri intenţia de a demisiona, suferind de o boală inflamatorie cronică a intestinului.

Boala, rectocolită hemoragică sau colită ulcerativă, a fost deja unul dintre motivele pentru încheierea precipitată a primului său mandat de premier în 2007, după doar un an de exercitare a puterii, conform Agerpres.